reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

PaulinaMaria gratuluję! !!!

U mnie w mieście przyjmuje lekarz ze SzcZecina i jak słyszę ile bierze za wizytę to masakra. 100 same otwarcie drzwi, chyba 50 zl usg, osobno recepta. Osobno zwolnienie. Jak koleżanka chodziła z bliźniakami i średnio płaciła 170 zl co tydzień to mało nie zbankrutowała.

reklama
PaulinaMaria gratuluję! !!!

U mnie w mieście przyjmuje lekarz ze SzcZecina i jak słyszę ile bierze za wizytę to masakra. 100 same otwarcie drzwi, chyba 50 zl usg, osobno recepta. Osobno zwolnienie. Jak koleżanka chodziła z bliźniakami i średnio płaciła 170 zl co tydzień to mało nie zbankrutowała.

Powiem szczerze, że zazdroszczę prywatnych wizyt za 100 z paliwem :-( Ja dlatego na NFZ przeszłam. Wizyta sama 120, usg 30, zwolnienie minimum +100zl. No i generalnie to nie jest jakiś wyjątek. Do lekarza, do którego chodzę teraz na NFZ prywatnie można się dostać pod warunkiem, że za samą wizytę zapłaci się 120zl. Chyba takie miasto...

slonkoonline moja koleżanka z Warszawy prowadziła całą ciążę w przychodni przyszpitalnej w ramach NFZ. Podobno jest w Warszawie jakaś akcja prowadzenia ciąży i wszystkie badania są bezpłatne, a opieka na wysokim poziomie. No i rodzisz u lekarza, którego prowadziłaś ciążę. Warunkiem jest meldunek w Warszawie.

slonkoonline moja koleżanka z Warszawy prowadziła całą ciążę w przychodni przyszpitalnej w ramach NFZ. Podobno jest w Warszawie jakaś akcja prowadzenia ciąży i wszystkie badania są bezpłatne, a opieka na wysokim poziomie. No i rodzisz u lekarza, którego prowadziłaś ciążę. Warunkiem jest meldunek w Warszawie.

Właśnie! To już było pięć lat temu, jak byłam w ciąży. Tylko ten warunek meldunku.... Ja jestem spod Wa-wy. Zupełnie spod.

dziewczyny jako "małomiasteczkowa" jestem w szoku jak piszecie ile zgarniają ginekolodzy za wizyty... I że jeszcze wszystko osobno usg, zwolnienie... A ja u swojej się zezłościłam że za cytologię mi policzyła dodatkowe 20 zł...:) Ja ogólnie z usg, wizytą i zwolnienie płacę 80zł. Moja gin ma też usg 4d, ciekawe czy mi kiedyś zrobi w ramach wizyty, ale chyba będę musiała za to zapłacić dodatkowo.

Wiecie tak czytam o tych cenach, o prywatnych i państwowych wizytach i nasuwa mi się wniosek,że jednak wcale nie jest w UK tak źle. Ciąże prowadzimy państwowo, za nic nie musimy płacić, lekarz, czy położna zawsze pomocni i mili, po 12tc nikt nie odsyła jak się na IP przyjedzie....I może fakt, nikt nam nie robi usg co chwilę, ale....gdybym chciała, mogę iść prywatnie. Bulić po 150 f za wizytę i mieć opiekę z najwyższej półki. 3 dzieci tu nosiłam, 2 z nich rodziłam i na prawdę złego słowa nie powiem....Bo jak czytam ile w Pl ciąża kosztuje, to szok:szok: Znowu na nfz historie nie z tej ziemi opisujecie....heh...taka dygresja, chciałam się nią podzielić:-p

Paulina cudowny maluszek! Zdjęcie rewelacyjne. Jeszcze raz gratuluję :-)

Słonko najważniejsze być Ty czuła się dobrze ze swoją decyzją. Nie chcesz amino, ok. A lekarz spoko,że w ogóle wspomniał. Tzn ja tak myślę:sorry2: Niech dzidzia rośnie zdrowo!

Agrafka, Cypryda, Kar Wam też gratuluję udanych wizyt i ślicznych fasolek:tak:

I jako ciekawostkę Wam powiem,że w UK w czasie ciąży nie robi się cytologii;-) Ot taki zwyczaj. Zaraz po połogu za to jest wizyta na której pobierają. Oni uważają,że nie można aż tak ingerować:happy2:

Mój gin bierze za wizytę 80 zł. W tym usg za każdym razem i wszystkie badania niezbędne. Recepty, zwolnienia. Dwa lata temu brał 70 zł. Fakt sprzętu nie ma najnowszego ale ten co ma jest ok. Do tego jest super człowiekiem. Zawsze uśmiechnięty, zawsze ma czas i wszystko dokładnie tłumaczy.

reklama
Do góry