reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Tez tak mysle, cytologia swieta rzecz, a w ciazy to tym bardziej.
Moja niunia ma 3 cm pecherz 5cm, termin na 27 przeskoczyl z 30. Podskakiwala sobie jak pileczka :-)

Załączniki

• 1401729358641.jpg
    1401729358641.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 52
Ja juz po wizycie. Slyszalam moja kruszynke glosno i wyraznie :) i widzialam sliczna buziunie :) i to juz duzy okaz - ma prawie 6 cm :) hihh. Lekarz jak zwykle pozytywnie zakrecony wariat - i ogromne szczescie - nie musze brac luteiny - w koncu bede soba :)

Kolejna wizytka 25 czerwca, mialo byc tydzien pozniej ale moj gin gdzies wyjezdza a z kolei od 4 lipca i nas nie bedzie juz w domu :)
Buziaki i trzymam kciuki za te mamunki co wlasnie.czekaja badz jutro czy pojutrze wizytuja :)

Witam i ja po wizycie!

Gratuluje Cypryda i Agrafka świetnych efektów wizyt. Zazdroszczę USG, chociaż sama miałam tydzień temu ;-)
Dziś zwykła wizyta, zwolnienie, badanie i zmiana terminu ostatecznie na 25 listopad. Dokładnie, jak znajomi!
Efekt wizyty pozytywny. Jednak dr wbił mi gwoździa, bo z uwagi na zespół Downa mojej siostry, mimo dobrych wyników z USG, zaproponował mi amnipunkcję :-/
Zdecydowaliśmy, że nie robimy.
Dostałam tez globulki dowcipne z kwasem mlekowym z uwagi na upławy, jakie zauważyłam, a doktorek nie :-)

MITEMIL kiedy wyniki z badań krwi?

a ja mam trzymać dietę ze względu na moje ataki migreny i problemów z żołądkiem, i jak tu przytyć :/

fajnie że miałyście usg
ja się strasznie boję że może być coś nie tak że serduszko nie będzie biło :(

Witam Was ;)
I widzę ze dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
Dzisiaj mialam wizyte u gina żeby zrobić kompleksowy przegląd malucha.. hmm tak .. to jedyne zdjęcie jakie zrobił. Cytologia do powtorki bo w czasie transportu szkiełko się zbilo. Co do malucha nawet nie wiem co i jak. Dobrze ze bylam na tym 4d 24.05 gdzie zrobili kazdy możliwy pomiar.
Dzisiaj pan gin na moje pytanie ile maluch ma odpowiedział "nie chce mi sie mierzyc ale okolo 7-8 cm". Nie sprawdzil kości, karkowej . Masakra.. przerazilo mnie moje ciśnienie dzisiejsze bo 134/89 -142 puls ( puls zawsze mam wysoki bo mam czestoskurcz napadowy serca)..
Ale ważne że maluszek ma sie dobrze. :)

Załączniki

• 1401741835332.jpg
    1401741835332.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 48
agrafka_7, cypryda83 gratuluje udanych wizyt.

slonkoonline jeśli w usg wszystko jest ok, też bym nie robiła :tak: Mój gin powiedział, że upławy to normalne i nic nie dał. Może przez bakterie w moczu, które mam :confused:

Dzwoniłam dzisiaj po wyniki, to usłyszałam, że jeszcze nie ma i mam dzwonić za tydzień. Postanowiłam zadzwonić w piątek. Okazuje się, że na wyniki czeka się nawet dwa tygodnie, bo labolatorium zbiera próbki. Dopiero przy jakiejś określonej liczbie, biorą się za badanie ich :szok:

Eli80 myśl pozytywnie. Rozumie Cię, bo sama się denerwuje czekając na wyniki krwi. Ale nie myślę, że będzie źle, bo wtedy dzidziuś też jest smutny :-p

Miisia ciesze się, że z maluszkiem jest ok. Ale za tekst "nie chce mi się" chyba zastanowiłabym się nad zmianą lekarza!! Przecież od tego on tam jest!! Wrrrr...

Ostatnia edycja:
Mitemil wiesz w sumie, to że mi zaproponował badania dobrze o nim świadczy w moim odczuciu. Wczoraj właśnie mu powiedziałam, że w poprzedniej ciąży tez juz miałam siostrę, przeziernosc była ok i nie proponował badań. Nawet zapytałam, czy teraz jestem stara ;-) On odparł, że wtedy był o te parę lat glupszy .
Ja może jeszcze bym się zastanawiała, ale że mąż jest na nie, to już nie myślę o tym.

Trzymam kciuki za badania. Dasz nam znać?

reklama
Słonkoonline zgadzam się z Tobą. Dobrze to świadczy o Twoim lekarzu. Oczywiście, że dam znać jak dostanę wyniki. Kto lepiej mnie pocieszy jak nie Wy, albo będzie się cieszyć razem ze mną :-p:sorry2:

Do góry