reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Tez tak mysle, cytologia swieta rzecz, a w ciazy to tym bardziej.
Moja niunia ma 3 cm pecherz 5cm, termin na 27 przeskoczyl z 30. Podskakiwala sobie jak pileczka :-)

Załączniki

• 1401729358641.jpg
    1401729358641.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 50
Ja juz po wizycie. Slyszalam moja kruszynke glosno i wyraznie :) i widzialam sliczna buziunie :) i to juz duzy okaz - ma prawie 6 cm :) hihh. Lekarz jak zwykle pozytywnie zakrecony wariat - i ogromne szczescie - nie musze brac luteiny - w koncu bede soba :)

Kolejna wizytka 25 czerwca, mialo byc tydzien pozniej ale moj gin gdzies wyjezdza a z kolei od 4 lipca i nas nie bedzie juz w domu :)
Buziaki i trzymam kciuki za te mamunki co wlasnie.czekaja badz jutro czy pojutrze wizytuja :)

Witam i ja po wizycie!

Gratuluje Cypryda i Agrafka świetnych efektów wizyt. Zazdroszczę USG, chociaż sama miałam tydzień temu ;-)
Dziś zwykła wizyta, zwolnienie, badanie i zmiana terminu ostatecznie na 25 listopad. Dokładnie, jak znajomi!
Efekt wizyty pozytywny. Jednak dr wbił mi gwoździa, bo z uwagi na zespół Downa mojej siostry, mimo dobrych wyników z USG, zaproponował mi amnipunkcję :-/
Zdecydowaliśmy, że nie robimy.
Dostałam tez globulki dowcipne z kwasem mlekowym z uwagi na upławy, jakie zauważyłam, a doktorek nie :-)

MITEMIL kiedy wyniki z badań krwi?

a ja mam trzymać dietę ze względu na moje ataki migreny i problemów z żołądkiem, i jak tu przytyć :/

fajnie że miałyście usg
ja się strasznie boję że może być coś nie tak że serduszko nie będzie biło :(

Witam Was ;)
I widzę ze dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
Dzisiaj mialam wizyte u gina żeby zrobić kompleksowy przegląd malucha.. hmm tak .. to jedyne zdjęcie jakie zrobił. Cytologia do powtorki bo w czasie transportu szkiełko się zbilo. Co do malucha nawet nie wiem co i jak. Dobrze ze bylam na tym 4d 24.05 gdzie zrobili kazdy możliwy pomiar.
Dzisiaj pan gin na moje pytanie ile maluch ma odpowiedział "nie chce mi sie mierzyc ale okolo 7-8 cm". Nie sprawdzil kości, karkowej . Masakra.. przerazilo mnie moje ciśnienie dzisiejsze bo 134/89 -142 puls ( puls zawsze mam wysoki bo mam czestoskurcz napadowy serca)..
Ale ważne że maluszek ma sie dobrze. :)

Załączniki

• 1401741835332.jpg
    1401741835332.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 47
agrafka_7, cypryda83 gratuluje udanych wizyt.

slonkoonline jeśli w usg wszystko jest ok, też bym nie robiła :tak: Mój gin powiedział, że upławy to normalne i nic nie dał. Może przez bakterie w moczu, które mam :confused:

Dzwoniłam dzisiaj po wyniki, to usłyszałam, że jeszcze nie ma i mam dzwonić za tydzień. Postanowiłam zadzwonić w piątek. Okazuje się, że na wyniki czeka się nawet dwa tygodnie, bo labolatorium zbiera próbki. Dopiero przy jakiejś określonej liczbie, biorą się za badanie ich :szok:

Eli80 myśl pozytywnie. Rozumie Cię, bo sama się denerwuje czekając na wyniki krwi. Ale nie myślę, że będzie źle, bo wtedy dzidziuś też jest smutny :-p

Miisia ciesze się, że z maluszkiem jest ok. Ale za tekst "nie chce mi się" chyba zastanowiłabym się nad zmianą lekarza!! Przecież od tego on tam jest!! Wrrrr...

Ostatnia edycja:
Mitemil wiesz w sumie, to że mi zaproponował badania dobrze o nim świadczy w moim odczuciu. Wczoraj właśnie mu powiedziałam, że w poprzedniej ciąży tez juz miałam siostrę, przeziernosc była ok i nie proponował badań. Nawet zapytałam, czy teraz jestem stara ;-) On odparł, że wtedy był o te parę lat glupszy .
Ja może jeszcze bym się zastanawiała, ale że mąż jest na nie, to już nie myślę o tym.

Trzymam kciuki za badania. Dasz nam znać?

reklama
Słonkoonline zgadzam się z Tobą. Dobrze to świadczy o Twoim lekarzu. Oczywiście, że dam znać jak dostanę wyniki. Kto lepiej mnie pocieszy jak nie Wy, albo będzie się cieszyć razem ze mną :-p:sorry2:

Do góry