reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Kochane ja tez Wam gratuluje maleństw.Bardzo sie ciesze.Ja nastepna wizyte mam 11 czerwca.Pewnie tez sie dowiemy dopiero płci w 21 czy 22:-))

reklama
Ja się melduje i przepraszam za nieobecność :zawstydzona/y: W sobotę już źle się czułam, ale przyznaje zbagatelizowałam to trochę. W niedziele jednak nadal wymiotowałam i bardzo bolał mnie brzuch. Mąż zawiózł mnie do szpitala. Tam dostałam kroplówkę nawadniającą, leki i nakaz dalszego leżenia. Najważniejsze, że nie zostawili mnie w szpitalu :tak: Od taka nadprogramowa wizyta :dry:

W piątek miałam usg na przezierność, fajnie się złożyło bo w 5 urodziny córki w tym samym szpitalu którym ja urodziłam. U mnie usg trwało ponad godzine bo maleństwo nie chciało sie położyć na boku tylko machało nóżkami i rączkami fajny widok tak przez godzine go ogladać.
Naszczęście jest wszystko ok, według mojej gin jest za wcześnie na określenie płci bo ponoć zawsze wyjdzie chłopiec nie wiem ile w tym prawdy ale na następnym ma mi powiedzieć co mam w brzuchu.

W piątek miałam usg na przezierność, fajnie się złożyło bo w 5 urodziny córki w tym samym szpitalu którym ja urodziłam. U mnie usg trwało ponad godzine bo maleństwo nie chciało sie położyć na boku tylko machało nóżkami i rączkami fajny widok tak przez godzine go ogladać.
Naszczęście jest wszystko ok, według mojej gin jest za wcześnie na określenie płci bo ponoć zawsze wyjdzie chłopiec nie wiem ile w tym prawdy ale na następnym ma mi powiedzieć co mam w brzuchu.

W 12 tc wargi sromowe u dziewczynki są jeszcze tak duże, że wielu lekarzy myli je z jądrami. Dlatego wielu tego nie robi. Jednak ktoś kto siedzi w ultrasonografii, potrafi to określić we wczesnych tygodniach.
Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok :tak:

niestety usg będę miała 20 czerwca , wizyta, ok. zrobiła mi cytologię

Ja nie miałam robionej cytologii już dawno. Musze zapytać swojego lekarza o to... Doczekasz się usg :tak:

reklama
Do góry