reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

My tez chcielismy prosto w owulacje ale watpie czy sie udalo bo mialam jakis pokrecony cykl owu jakos wczesnie i wogole i akurat w tym pokreconym sie udalo:) wiec okaze sie za miesiac :)

reklama
Magda z UK ja właśnie też dużo czytałam tych wątków o planowaniu i zrobiliśmy ile się dało żeby pomóc losowi w podarowaniu nam dziewczynki. Jednak podobno niektóre pary są właściwie skazane na posiadanie jednej płci potomstwa i może my np: jesteśmy w tej grupie, okaże się za jakiś czas.

z tym poczęciem w owulację to też nie do końca tak, my poczęliśmy córkę w dniu owulacji .

Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników!!!

Jopal np niby tak. Niektóre pary mogą mieć tylko określoną płeć. Ja też tak myślałam po 2 dziewczynkach,ale jednak dieta, suplementy, odstęp od owulki i masa innych czynników być może pomogły ( a być może tak miało być). Na in-gender są mamy, które mają np 7 chłopców i jako 8 w końcu,dzięki planowaniu dziewczynkę, więc ja w to wierzę. Kwestia tylko tego ile czynników weźmie się pod uwagę. Dużo osób pochodzi do tego krytycznie,bo przecież ważne by było zdrowe...tak. Dla mnie też najważniejsze jest zdrowie malucha, ale czy to znaczy ze nie można mieć marzeń? ;-) Trzymam kciuki kochana za dziewczynkę!

ciekawe rzeczy piszecie... ja nie miałam zielonego pojecia o planowaniu płci... W sumie to chciałabym dziewczynkę, a kochaliśmy się we wszystkie wyliczone dni płodne (mam bardzo regularne cykle)... Czyli chyba u mnie to takie 50na50 jeśli chodzi o płeć...?:)

Gdybym miała czwórkę chłopców, to wiadomo, że piątą wolałabym córeczkę. Ale ponieważ to moje drugie dziecko, nie miało to dla mnie znaczenia. Upragnioną córkę mam, a teraz cieszę się, że spełniły się marzenia męża o synku :tak:

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :happy:

Oomamba jeśli we wszystkie płodne dni, to troszkę większa szansa na dziewczynkę. Gdybyś teraz poczytała o innych czynnikach, być może okazało by się, że nieświadomie spełniłas je w stosunku do określonej płci. Ja poswiecilam wiele czasu na poszerzanie tej wiedzy, ale z przyjemnością, bo to bardzo ciekawe, jak teorie znane od lat, nagle są obalane :-)

reklama
Do góry