reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Magda gratuluję udanej wizyty.
Ja też dzisiaj byłam. Oto krótka relacja:

Skarbuś świrował - tańczył, podskakiwał, obracał się.
Ma 7cm (bez nóg), a z nogami 12cm (wow!). Wychodzi dokładnie jak w suwaczku, 13t1d.
Przezierność 1,4cm - czyli wszystko ok.
Serce w klatce piersiowej, prosty kręgosłup.
Wszystkie kończyny są, główka prawidłowa
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Na bóle dostałam luteinę dopochwowo, bo mówił, że to ciężko odróżnić czy to te z powodu rośnięcia brzucha czy te, o które trzeba się martwić.

Mam zacząć brać kwasy omega i dha, bo pytał czy jem ryby. A mnie odrzuciło.

No, wszystko jest dobrze i jestem szczęśliwa.
A tatuś... o-ja-cie! Napatrzeć się nie mógł!

Pozdrowienia od szkrabka:
Zobacz załącznik 626623

Fimka dziękuję i również gratuluję! Maluszek sliczny i niech dalej rośnie zdrowo:-)

Powiem Wam dziewczyny,że ja poniekąd sobie zaplanowałam swojego Marcelka. Do starań o niego przygotowywałam się rok. Czytałam zarówno wątek na BB o planowaniu, jak i amerykańskie forum na In-gender. Osobiście wierzę w to,że szczęściu można pomóc. Nie mówię,że u mnie na 100% moje starania przyczyniły się do poczęcia synka, bo tego się nigdy nie dowiem, ale wierzę,że pomogłam właśnie temu jednemu męskiemu plemniczkowi dopaść jajeczko;-) Bo to fakt, plemnik decyduje o płci, ale o tym który dopadnie komórkę jajową los, któremu jednak można pomóc. Myślę,że każda z Was, która by przeczytała wątki o planowaniu w całości (wyżej wymienione) sama by przyznała,że jednak skoro tak wielu kobietom udaje się mieć upragnioną płeć, to jednak nie jest to tylko przypadek. A czynników decydujących jest wiele i spełnienie wszystkich wymaga czasu. Ja moge powiedzieć,że mi się udało. Być może tak miało być, wiem, ale może jednak pomogłam coś:-p W tej ciąży jedyne co w sumie przemawia za chłopcem u nas, to właśnie fakt,że celneliśmy idealnie w owulkę (po latach obserwacji wiem dokładnie, kiedy ją mam). Było jeszcze kilka innych czynników, które wyszły przez przypadek, ale nic konkretnego. Co będzie, się okaże:-) I tak już jest moim kolejnym, najukochańszym robaczkiem!

Magda, Fimka- prześliczne maleństwa , już się nie mogę doczekać aż moja urośnie i będzie bardziej przypominała człowieczka (cały czas mówię o dzidz ona :-) )

reklama
Ja obstawiam ze bedziemy miec córkę a jesli tak to powiem wam jak to zaplanowalismy i prawda z synem byl cel prosto w owulacjie a z corka to sie podziele jesli sie uda:)

Do góry