reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Nim napiszę o wizycie skrobnę nadrobiłam troszkę co u Was :-)

Jopal pierwsze słyszę, by po cc spiralę zakładali dopiero po roku. Mnóstwo moich koleżanek w Pl po cc miały ją zakładaną na pewno dużo wcześniej niż po upływie roku....Pewnie znowu co lekarz, to opinia;-)

Mitemil dziękuję Ci ślicznie za troskę :-) Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem, ale jednak to wczorajsze, było stanowczo za niskie. Mam w domu ciśnieniomierz i będę mierzyć oraz wszystko zapisywać dwa razy dziennie. Co do zwolnienia, to myślę,że 3 tygodnie i basta. Tym bardziej,że spojenie daje znać już o sobie coraz mocniej:sorry: A z Tym Twoim terminem, to skoro lekarz brał wszystko pod uwagę, trzeba mu ufać i tego się trzymać :tak: Ja zaś trzymam mocno kciuki za wyniki Twoich badań z krwi. Oby były jak najlepsze. No i oczywiście gratuluję chłopczyka:happy:

Paulina świetne wieści! Maluszek całkiem spory jak na 12 tc. Niech zdrowo rośnie i daj mamusi jak najmniej powodów do zmartwień;-):-)

Agrafko śliczny bąbelek! Jak tak patrzę na Twoje maleństwo i moje, to niesamowite jest to ile dziecko rośnie w przeciągu 3-4 tyg. Cudownie:happy:

Oomamba
Tobie również dziękuję za miłe słówko:-) Zdaję sobie sprawę,że teraz mój okruszek jest najważniejszy, ale jednak sama wiesz jak czasem ciężko zwolnić tempo:sorry: Niemniej jednak dumam,że nastąpi to szybko. W końcu wytrzymali beze mnie w pracy 19 mies, to poczekają jeszcze trochę;-)

Ulenko piękna kruszynka! Niech rośnie zdrowo:tak:

Misia cudowną kruszynkę masz pod sercem:-)

Katjana rówwniez i Tobie gratuluję ślicznego bobasa:tak:

Słonko Ty to masz już ogrom szczęścia pod sercem! Kawał maluszka:tak: Super,że wszystko w porządku! Oby tak dalej:happy:

Ok, to teraz moja relacja z usg:-)
Nasz okruszek sobie spał w najlepsze, więc pięknie dało się go zmierzyć. Ma 6,3 cm. Biorąc pod uwagę obwód główki wychodził 13tc, a pod względem długości malucha 12t+5d. Termin z usg na 6.12, ale w karcie pozostaje niezmiennie 9.12 :tak: Wszystkie pomiary prawidłowe, łożysko dobrze ułożone, wód tyle ile trzeba, także wielkie ufffff:happy: A oto moje maleństwo:

skanowanie0001.jpg

Załączniki

• skanowanie0001.jpg
    skanowanie0001.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Ewelinko dziękuję:-) Szkoda,że okruszek spał,ale i tak jest śliczny! No i płci nie określają u nas tak wcześnie, więc nawet nie ma ich co pytać. Kolejne usg 22 lipca (połówkowe) na którym określą płeć. No chyba,że lekarze zechcą wcześniej usg, ale płeć i tak okreslą dopiero na połówkowym:happy: Dla mnie lepiej tak, bo wtedy mam już większą pewność co do płci ;-)

Czarna dzięki:-) Czyli połówkowe mamy w tym samym dniu:happy:

Magda z UK twój maluch tez pokaźnych rozmiarów.
U mnie wymiary były zgodne co do tygodnia ciąży. O dziwo o_O
No i twoje dziecię spało, a moje tak fikało, że ciężko było mierzyć ;-) Ale to kolejna cecha dziedziczna. Siostra tez jest taka szybka.

Paulina także gratulacje! Ja też prawie płakałam, ale przy powadzę meza wytrzymałam ;-)

Magda uk super śpioch:) może to wróży że po urodzeniu też da mamusi odpocząć i nie będzie rozrabiał i płakał tylko grzecznie spał kiedy bedzie trzeba hihi

reklama
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa:-) Fajnie móc się dzielić z Wami swoją radością!

Słonko przyznam,że mój Marcel i Nelly w brzuchu szaleli strasznie! No i dziś to są demony wcielone dosłownie:-p Nika w brzuszku była spokojna. Aż nawet za spokojna chwilami i w sumie teraz ma takie momenty,że pomimo swoich 4 latek umie się wyciszać...heh...zobaczymy, co tam mężuś zasiał:-D

Do góry