reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Nim napiszę o wizycie skrobnę nadrobiłam troszkę co u Was :-)

Jopal pierwsze słyszę, by po cc spiralę zakładali dopiero po roku. Mnóstwo moich koleżanek w Pl po cc miały ją zakładaną na pewno dużo wcześniej niż po upływie roku....Pewnie znowu co lekarz, to opinia;-)

Mitemil dziękuję Ci ślicznie za troskę :-) Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem, ale jednak to wczorajsze, było stanowczo za niskie. Mam w domu ciśnieniomierz i będę mierzyć oraz wszystko zapisywać dwa razy dziennie. Co do zwolnienia, to myślę,że 3 tygodnie i basta. Tym bardziej,że spojenie daje znać już o sobie coraz mocniej:sorry: A z Tym Twoim terminem, to skoro lekarz brał wszystko pod uwagę, trzeba mu ufać i tego się trzymać :tak: Ja zaś trzymam mocno kciuki za wyniki Twoich badań z krwi. Oby były jak najlepsze. No i oczywiście gratuluję chłopczyka:happy:

Paulina świetne wieści! Maluszek całkiem spory jak na 12 tc. Niech zdrowo rośnie i daj mamusi jak najmniej powodów do zmartwień;-):-)

Agrafko śliczny bąbelek! Jak tak patrzę na Twoje maleństwo i moje, to niesamowite jest to ile dziecko rośnie w przeciągu 3-4 tyg. Cudownie:happy:

Oomamba
Tobie również dziękuję za miłe słówko:-) Zdaję sobie sprawę,że teraz mój okruszek jest najważniejszy, ale jednak sama wiesz jak czasem ciężko zwolnić tempo:sorry: Niemniej jednak dumam,że nastąpi to szybko. W końcu wytrzymali beze mnie w pracy 19 mies, to poczekają jeszcze trochę;-)

Ulenko piękna kruszynka! Niech rośnie zdrowo:tak:

Misia cudowną kruszynkę masz pod sercem:-)

Katjana rówwniez i Tobie gratuluję ślicznego bobasa:tak:

Słonko Ty to masz już ogrom szczęścia pod sercem! Kawał maluszka:tak: Super,że wszystko w porządku! Oby tak dalej:happy:

Ok, to teraz moja relacja z usg:-)
Nasz okruszek sobie spał w najlepsze, więc pięknie dało się go zmierzyć. Ma 6,3 cm. Biorąc pod uwagę obwód główki wychodził 13tc, a pod względem długości malucha 12t+5d. Termin z usg na 6.12, ale w karcie pozostaje niezmiennie 9.12 :tak: Wszystkie pomiary prawidłowe, łożysko dobrze ułożone, wód tyle ile trzeba, także wielkie ufffff:happy: A oto moje maleństwo:

skanowanie0001.jpg

Załączniki

• skanowanie0001.jpg
    skanowanie0001.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Ewelinko dziękuję:-) Szkoda,że okruszek spał,ale i tak jest śliczny! No i płci nie określają u nas tak wcześnie, więc nawet nie ma ich co pytać. Kolejne usg 22 lipca (połówkowe) na którym określą płeć. No chyba,że lekarze zechcą wcześniej usg, ale płeć i tak okreslą dopiero na połówkowym:happy: Dla mnie lepiej tak, bo wtedy mam już większą pewność co do płci ;-)

Czarna dzięki:-) Czyli połówkowe mamy w tym samym dniu:happy:

Magda z UK twój maluch tez pokaźnych rozmiarów.
U mnie wymiary były zgodne co do tygodnia ciąży. O dziwo o_O
No i twoje dziecię spało, a moje tak fikało, że ciężko było mierzyć ;-) Ale to kolejna cecha dziedziczna. Siostra tez jest taka szybka.

Paulina także gratulacje! Ja też prawie płakałam, ale przy powadzę meza wytrzymałam ;-)

Magda uk super śpioch:) może to wróży że po urodzeniu też da mamusi odpocząć i nie będzie rozrabiał i płakał tylko grzecznie spał kiedy bedzie trzeba hihi

reklama
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa:-) Fajnie móc się dzielić z Wami swoją radością!

Słonko przyznam,że mój Marcel i Nelly w brzuchu szaleli strasznie! No i dziś to są demony wcielone dosłownie:-p Nika w brzuszku była spokojna. Aż nawet za spokojna chwilami i w sumie teraz ma takie momenty,że pomimo swoich 4 latek umie się wyciszać...heh...zobaczymy, co tam mężuś zasiał:-D

Do góry