reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

o ALka masakra- ja właśnie chyba jeszcze bardziej boję się porodu sn zabiegowego czyli kleszcze albo próżnociąg- matko! Ale czasem nie ma wyjścia i to ratuje zycie:crazy:

reklama
Cześć wam !;-)
Hahha Bakalia to samo myślę, że łatwiej postarać się o dziecię niż urodzić.
Ja po wizycie. Jak to lekarz powiedział, dziecko daleko w lesie, wszystko zamurowane, zero rozwarcia nic. Za tydzień ostatnia wizyta i jak do tego czasu nie wydarzy się nic, no to w środę do szpitala na indukcję :szok: Doktorek powiedział, że raczej się to zanosi. Dodał, że dziecko już jest na tyle duże, że chyba przez moje wąskie biodra nie przejdzie, więc być może cc.
U mnie właśnie lekarz w 41 tyg. daje skierowanie do szpitala już.
Matko dzisiaj w nocy mi się śniło, że dostałam znieczulenie w kręgosłup i że miałam cc i jak się obudziłam to przeraziło mnie właśnie, to że mi rozszarpią macicę.
A potem śniło mi się, że @ dostałam, kto wie może to jakiś znak.

ja pierdziele, na 10000% urodze cc.

Jestem tak przekonana o tym, że będzie u mnie poród sn, nie dopuszczam myśli o cc, a z tego co się zanosi u mnie, to stwierdzam, że też będzie wywoływane i skończy się cc. Być może panikuję przed czasem.
Kurde.
Bardzo tego nie chcę.

jej, nie nakręcajcie się dziewczyny, u kazdej z nas na pewno pójdzie gładko, bez powikłan i PRAWIE bezbolesnie :tak: (wierze w to, bo inaczej bym zwariowała juz dawno:sorry:)

Justyś u ciebie to jak u mnie.. nawet szpilki nie wepchniesz tak wszystko zamknięte.. ale może się coś zmieniło (oby)!! Najważniejsze, że dzidzia okej ;)

Co do snów.. ja dziś śniłam o wizycie u Gina, przyszłam i zamiast KTG zrobili mi USG i Pan doktor do mnie "Dziecko ładnie siedzi na nóżkach.." i obudził mnie telefon.. więc nie wiem jak się to skończyło.

Weźcie może wy mi wytłumaczcie, bo ja już głupieje. Doktorek każe mi obserwować skurcze. Mówi, że ból jak na okres przy twardnieniu brzucha, to lekkie skurcze, powiedział, że nie muszą być odczuwalne bardzo boleśnie. Więc mu mówię, że tak właśnie od dwóch dni czuję jak opisał, a on do mnie to nie są skurcze:eek: Bo one nie przechodzą w ogóle tylko się nasilają i text standart od miesiąca "proszę stosować wyliczankę":eek:
Powiedzcie jak wy liczyłyście skurcze, jak bolało itd. Bo ja go słuchać nie będę, bo nie rozumiemy się:wściekła/y:

Justyś opis skurczy który dał Ci gin,to ja mam tak ciągle teraz.. i jak byłam na wizycie i robili KTG i akurat mnie złapało (zapis pokazał to) i jak Gin spojrzała to mówi "skurcze sa ale małe" i ja jej mówiłam że tak cały czas czuje, to mówiła że dobrze bo znaczy że macica zaczyna pracować i kazała po prostu obserwować, jak były by silniejsze i częstsze to mam jechać na IP.

a Twoj doktorek może się sam zamotał?!

a Twoj doktorek może się sam zamotał?!
No chyba się już sam zamotał. Ale co wizytę?
Przy okazji i ja już zgłupiałam. Też mi powiedział, że jak będą silniejsze, częstsze to na IP.
Ja też mam tak ciągle, ale przechodzą te małe skurcze. zdam się na intuicję i tyle;-)

reklama
Justyś:) mi doktor sam z siebie przestawił sytuację:) jeśli skurcze są regularne, nie ustępują po kąpieli, zmianie pozycji czasie i są dłuższe niż 20 sekund to PRAWDOPODOBNIE są to skurcze, które przyczyniają się do rozwarcia...inne to tylko treningi macicy...

Alka...mi gin powiedział, że on już woli zrobić cc niż używać kleszczy lub próżnociągu...

poza tym wczoraj też mi powiedział, że dopiero od 41 tygodnia kieruje do szpitala:) więc powiedział, że skoro u mnie tak wszystko pozamykane to mogę sobie jeszcze i 3 tygodnie z Hanką pochodzić:p ale przynajmniej odpocznę po sesji:D

Do góry