reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Witam po 10-dniowej nieobecności na forum. Moje dziecię w 29 tyg. ważyło ok. 1600g, na szczęście tydzień później już jest ok. 2000g. I wreszcie znam płeć - CHŁOPIEC :happy: Niestety dowiedziałam się w niezbyt miłych okolicznościach, bo ... w szpitalu :-( Dalej tu leżę ale ponieważ nie udzielam się na Styczniówkach, to już spieszę na wątek o dolegliwościach ciążowych i opisuję całą sytuację.
Pozdrawiam

reklama
ja podobnie jak Alka biorę Femibion - wyniki przez całą ciążę mam dobre ale lekarz powiedział aby brać witaminki no to biorę, he he Alka też słyszałam o tym że jak się bierze witaminy to duże dzieciaczki się rodzą :-) i biorę co drugi dzień ;-)

z tym się nie zgodzę, wszystkie moje koleżanki biorą wit i jedna urodziła dziecko 3 kg i 50 cm a druga 3100 i 49 cm

ch_aga, gratulacje synka i trzymaj się

Ja odebrałam wyniki i o dziwo dalej dobre, choć żelaza nie łykam. Zdziwiłam się bo mi czasem słabo, więc podejrzewałam anemię...
Ale się cieszę:-)

Chaga gratuluję synka i zdrówka dla Was życzę :-)

Elastico jak najszybciej zmień lekarza na bardziej odpowiedzialniejszego :)

Myszka cieszę się że krew w porządku i nie masz anemii :-)

Ewelinka a co to za zastrzyki na płucka co dają kiedy można je podać ?

A ja jestem w 27 tygodniu, przytyłam od poczatku ciązy 200 gram.

Jedni lekarze i pielegniarki załamywali rece, a ja co wizyte, zeby juz nie gledzili wypijałam coraz wieksza ilosc plynów przed ważeniem...

Trafiłam do zastepcy ordynatora w Tychach dok. Kolnego który mnie uspokoił i powiedzial, ze wcale nie jest powiedziane, ze mam jesc za dwoje tylko za 1/2. Że wcale nie musze przytyć 10 kg.
Dziecko rozwija się i rośnie super- zatem mam sie nie przejmowac swoją wagą.
Co prawda do dzisiaj nie wiem co będzie bo mały/mala nie chce pokazać ;)

Termin mam na 31.01.12, ale lekarz stwierdzil, zebym sie nie zdziwiła jeśli urodzę jeszcze tego roku... więc może spotkamy sie na porodówce... haha

dziękuję :)

Ajj no coś Ty nie pierwszy raz.
Ja juz USG miałam robionych żeby nie pocyganić około 12 razy... :szok: Bo lekarz sie martwił o ciąze...

Martwil sie bo byla na samym poczatku zagrozona... ulokowana nie tam gdzie trzeba..

Elastico.. coś powiem, że jakoś dziwna sprawa z Tobą....tyle razy u lekarza byłaś...o ciążę się martwili i niby żadnych badań nie zlecili??? dla mnie to niewiarygodne i coś tu mi ściemą pachnie:):) i to bardzo mocno:):) pomijam już fakt, że pisałaś już dość dawno, że lekarz "wróży Ci poród w grudniu" chociaż termin miałaś na 31 stycznia....tak jak Ewelina pisała powinni Ci w łóżku kazać leżeć i odpoczywać, żebyś nie urodziła wcześniej niż powinnaś...szczególnie, że za 5 tygodni to ok. 24 grudnia...czyli nawet ponad miesiąc przed porodem, a Ty okna myjesz, sprzątasz, pierzesz...albo jesteś naprawdę bardzo lekkomyślna i głupia, albo kręcisz tu nam:) osobiście przychylam się do drugiej wersji:)

reklama
Do góry