reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

I ja juz po wizycie. Synek wazy 2800g i to ponoc ladna waga jak na ten tydzien. Pobral wymaz na gbs, sztjka niby ok zamknieta. Nawet do wynikow sie nie przyczepil za bardzo. Na usg tez wszystko bylo ok chwalil itd lozysko, przeplywy, wod mam 15afi, pepowina ok maly nieokrecony, po czym zaczal serce sprawdzac i sprawdzal i sprawdzal i wiedzialam juz ze za dlugo to trwa, do tego nic nie mowil. Kazal zmienic pozycje, potrzasal mi brzuchem, cos tam mruczal do malego zeby sie pokazal dobrze itd. Widzialam ze ciagle sprawdza to samo. W koncu powiedzial ze jedna komora wychodzi mniejsza od drugiej i ze moze to dziecko sie tak ulozylo poprostu (ale widac bylo ze sam nie bardzo w to wierzy) i ze probuje z kazdej pozycji ale wychodzi tak samo. Wiem bo sama widzislam te czarne plamy i jedna byla wyraznie wieksza od drugiej. I ze chce zebym przyjechala zaraz po swietach we wtorek do kliniki do szpitala i ze tam jeszcze raz sprawdza i ze najwyzej od razu zawola kogos na konsultacje. Powiedzial ze na razie mam sie nie martwic ze moze synek tak poprostu ma itd. Ale po usg zerknal jeszcze na poprzednie usg i powiedzial ze tam komory byly takie same nie widac bylo tych dysproporcji. Mamy ustalony termin na ok 20kwietnia ale powiedzial ze jeszcze we wtorek to moze zostac skorygowane wiec rozumiem ze zaklada ze jak bedzie nie tak to go szybciej wyjma? Maz mowi ze ten moj gin to przewrazliwiony i zebym sie nie martwila ze pewnie we wtorek okaze sie ok. Ale jak tu sie jie martwic jesli chodzi o serduszko. Poza tym widzialam te jego mine jak robil to usg. Tak czy inaczej do wtorku osiwieje chyba, odechcialo mi sie swiat i wszystkiego:(

Ostatnia edycja:
reklama
A wiecie co najgorzej mnie wkurza ze tydzien temu bylam u tego drugiego gina i tamten oczywiscie nic zlego jie widzial ze serduszko piekne itd. Wrr.. u tamtego to chyba musialaby byc pustka zamiast serca zeby dostrzegl ze cos jest nie tak

Właśnie weszłam zobaczyć czy już jesteś po wizycie....
Kitki kochana rozumiem Twoje zmartwienie, ale bądź dobrej myśli. Na pewno wszystko będzie dobrze i po wtorkowej wizycie zmartwienie minie. Ale wierze, że te kilka dni będą ciężkie dla Ciebie....
A waga synka bardzo ładna:blink:

Kitki rozumiem co czujesz, ale miejmy nadzieje ze wszystko będzie w porządku, skoro przedtem tak bylo to teraz tez musi.
Trzymam kciuki będzie dobrze :*

Kitki nie martw się tak. Ten gin faktycznie przewrazliwiony. A jeżeli coś się dzieje to lepiej ze zauważył. To może być też wada rozwojowa która minie. Na pewno będzie dobrze skoro do tej pory było ok.

Ojjj :/ No lepiej sprawdzić ale święta już zepsute, jak się nie martwić? Mam nadzieję że wszystko jest ok.

Kitki nawet nie będę pisać "nie martw się" bo ja sama w takiej sytuacji zjadlabym paznokcie z nerwów, ale poczekaj do tego wtorku. może faktycznie mały jakoś tak się ułożył albo coś skoto na poprzednich usg bylo ok - tego się trzymaj. a w razie czego to super, ze gin teraz to wypatrzyl bo im wcześniej wiedziec tym lepiej. przytulam Cię mocno :*

Klaczek - nawet ja laik widzialam na tym usg ze te plamy sa roznej wielkosci widac to golym okiem bez mierzenia. Cala nadzieja ze maly tak niefortunnie sie ulozyl.

Doczytalam jeszcze ze acard moze powodowac wady serca u plodu. Ale odstawilam go tak jak kazali teraz biore tylko clexane. Kurde jesli to przez te leki to sobie w leb palne:( z drugiej strony bez lekow nie dotrwalabym tu gdzie jestem.

Kitki nie obwiniaj sie bo lekarze zalecili Ci leki z konkretnego powodu, sama najlepiej o tym wiesz :* wierze, ze Synek tak niefortunnie sie ulozyl i dlatego usg trzreba powtorzyc. We wtorek pojdziesz na kontrole, zobaczysz ze okaze sie ze to tylko zle ulozenie Synka, tym bardziej ze wczesniej wszystkie usg wychodzily prawidlowo. trzeba byc dobrej mysli :* sciskam mocno!

reklama
Kitki trzeba wierzyć że we wtorek okaże się że maluszek tak się ułożył. Jak mi wspomniała o tym że mój mały ma dziwny rozmiar żołądka i to trzeba na następnej wizycie koniecznie sprawdzić to też nie mogłam o niczym innym myśleć i czekałam na kolejne usg. A to że brałaś jakiś lek to tylko dla waszego dobra. Poprzednio było dobrze i nic nie zauważył więc teraz trzeba być dobrej myśli. Trzymaj się :*

Do góry