reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Dzieki dziewczyny :) staram sie o tym nie myslec. A z synka dumna jestem. Chyba duzy co nie? Tak mi sie wydaje ze wasze szkraby w 20tc bylu mniejsze

Prolaktyne robie dopiero w poniedzialek zeby miec aktualna. Teraz mam wesele ze 3 dni a nie mam wielu rzeczy jeszcze

Kitki duży synuś :-) Mój na wizycie w zeszłym tygodniu miał 412g więc podobnie jak Twój. Trzymaj się i myśl pozytywnie. Wszystkie tu trzymamy kciuki żeby było dobrze.

Sweetka moja koleżanka miała 13mm szyjke i rozwarcie na 2 palce i donosiła ciąże do 37tc. Ostatecznie była cesarka ale tylko z powodu ułożenia pośladkowego

reklama
Teraz nie mogę znaleźć na fb dokładnie który to był tydzień ale coś koło 28. Najpierw miała szyjkę 2,5, później 1,3 a jak była w szpitalu to zrobiło się rozwarcie koło 1,5 palca. Dwa tygodnie była na obserwacji a później już leżała w domu do końca

Jeszcze zapomnialam powiedziec ze lozysko poszlo do gory i nie zachodzi juz wcale na ujscie. Jest na przedniej scianie ale nie jest wcale przodujace. Takze mam nie dzwogac ale lezec nie musze i nie musze sie bac krwotokow itd. Maz sie cieszy najbardziej ze zakaz seksu zniesiony

Kitki gratuluję wyników :) mój w 21tc ważył 407g, widocznie chłopcy bardziej nabierają ciałka. Choć mam nadzieję, że do dnia porodu będzie ważył około 3,5 kg.

Annika - ja tez mam nadzieje ze moj synus bedzie w granicach 3500 a nie maly klocuszek ;) ale wiadomo bedzie co ma byc najwazniejsze zeby zdrowy byl

reklama
Kitki, super że łożysko się poprawiło i bardzo ładna waga malucha.

Ja miałam dzisiaj kontrolne USG.
Synek nadal jest synkiem, więc już nie możliwe żeby coś się zmieniło :-)
I najważniejsze - zdrowiutki, wszystkie parametry prawidłowe.

Maluch waży już 498 g. :-)

jesteśmyw tym samym tyg ciąży i moja mała waży ponad 600 gram - podobno miesci sie w normie :)

Do góry