reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Aktualnie mam dokładnie 23 tydzień ciąży i 0 dni.

No właśnie, z tą wagą to trochę jest dziwnie, bo tak naprawdę na wyniku USG mam podanych 5 pomiarów wagi, wg różnych algorytmów:
- Shepard - 624 g
- Campbell - 483 g
- Hadlock1 - 466 g
- Hadlock2 - 464 g
- Hadlock3 - 498 g

Uznałam żeby wziąć pod uwagę tą ostatnią wagę, ponieważ lekarz tylko do niej zrobił jakiś wykres.

Na poprzednich badaniach USG (u innych lekarzy) nie miałam podanych tylu parametrów wagi płodu. Była podana tylko jedna, i nie było informacji wg jakiego algorytmu została obliczona.
Więc tak naprawdę nie wiem ile mój maluch waży :crazy:

Spotkałyście się dziewczyny na swoich wynikach USG z tyloma parametrami wagi?

Ja mam w środę usg...zła jestem bo moj lekarz z kliniki dla zagrożonych ciąż chce robić co miesiąc długie usg:(...dzidzius zdrowy na szczęście nic nie znajdują wiec po co go męczyć ...ehhhh

Ja mysle ze nie ma co porównywać, wiadomo ze ta waga z usg jest tylko przyblizona na podstawie kilku pomiarów. Wystarczy, ze lekarz troche krzywo zmierzy i juz inna waga.
Moja córka w 34tc wazyla na jednym usg chyba 1800 a następnego dnia na innym sprzecie 2400.

Najważniejsze to żeby dziecko przybywalo na wadze pomiędzy jednym a drugim usg.
U mnie gdyby sprawdzila sie ta druga waga to corka przy urodzeniu wazylaby prawie 4 kg :szok:

A wiecie że ja jeszcze przy żadnym usg nie miałam wagi podanej. .. Muszę się o to dopytac na wizycie w czwartek. W ogóle to już nie mogę się doczekać bo to równy miesiąc od ostatniej wizyty. Jakoś długo strasznie mi się wydaje bo wcześniej to np dodatkowe usg połówkowe wpadło i jakoś tak częściej podgladalam dzidziusia :)

reklama
O kitki to super ;) zazdroszczę ci tego "biegania" ;)
Sweetka duża dziewczynka ;) a moje takie małe bąbelki ;)
Z waga to ja tez na usg w dzień porodu 3400 a ur 2670g

Do góry