reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No widzisz Kitki to Twój mały rośnie w takim tempie jak mój, średnio 300 g na tydzień aż się boję w środę co mi gin powie. Do 20 teraz szybko czas zleci tylko słuchać lekarza i mniej denerwować się na męża :D a jednak mały będzie miał swoją datę :D

reklama
Kitki dobrze ze twoja wizyta udana. Duża dzidzi będzie!!

Teraz dopiero doszłam do siebie więc opiszę jak było. A więc dr zrobiła usg i stwierdziła że dużo wód plodowych, przepływy ok, ale mała już nie rośnie. Poprosiłam o drugą konsultacje. Poszła po lekarza ale wszyscy na emergency byli więc podjęła własna decyzję że cc robimy wcześniej. Najpierw się upierala że jutro cc, ja się poryczalam i poszła po konsultacje że swoim przełożonym. Ten stwierdził że cc w pon no i ktg co drugi dzień.
Nie chodzi o to że nie chce cc wcześniej, ja nawet wolałabym wcześniej ale strasznie się zdenerwowalam i nerwy puściły..

Kitki to spory twój synek. Mój waży 2900. Ostatnio czyli 2 tygodnie temu ważył 2600. Chyba będzie chuderlaczek. Ale lekarz mówi ze wszystko jest ok. Szyjka długa o zamknięta. Nie zapowiada się na wcześniejszy poród wiec może dotrwam do terminu cc. Zapomniałam spytać o ktg. Nigdy nie miałam i teraz tez mi nic nie mówił.

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja sie boje ze taki duzy i moze sie tam udusic w brzuchu[emoji54]. Wiem panikuje ale mam schizy a teraz jak wiem ze taki duzy to tym bardziej. Wkd mam duzo bo az 15afi przeplywy tez dobre. Lozysko niby mlode i wydolne. Szkoda ze ja na koncowce juz niewydolna:p

Kitki, spory Twój synek :) Do 21.04.czas szybko zleci, już możesz wykreślać dni z kalendarza ;) a pasy kierowcy, czy pasażera, jak mają szarpnąć, to w obu przypadkach chyba tak samo ;) Myślę, że jedynie koncentracja już nie ta i warto jeździć z kierowcą :)
Klaczek, przypomnij, na kiedy Ty masz termin cesarki?
Czy ja się sama ostałam z porodem naturalnym i niewiadomą datą porodu? Teraz dopiero zacznę panikować ;) a jak się okaże, że mój syn też 4 kg to w ogóle padnę na zawał; jak ja urodzę takiego klocuszka? Jeszcze chciałam ochronę krocza, by uniknąć nacinania he he, no i zamiast znieczulenia dobrą muzykę ;) i gaz rozweselający, gdybym się za słabo bawiła;) ciekawa jestem jak to będzie.
Może zacznę już pić herbatę z liści malin, by wzmocnić mięśnie macicy.

A liscie malin to skurczy nie wywoluja? Gdzies cos czytalam i cos mi dzwoni ale nie wiem w ktorym kosciele;)
Drobi - chyba Ty ja i klaczek bedziemy jednymi z ostatnich rozpakowanych, wszystkim tak szybko poszlo:)

No no Kitki niezła waga :) data ładna bedzie :)

Drobi ja tez jeszcze nie urodziłam :p wiec spokojnie ;) a liście malin pije odkąd skończyłam 34 tyg

Aniabuu nie stresuj sie, bedzie dobrze, jesteś pod kontrola :)

reklama
Kitki synek rosnie spory ;) czyli jednak ten 21.04, kompromis ;)

Dziewczyny jeszcze ja z Wami zostalam, nie zapomnijcie o mnie :D

Do góry