reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No i jestem po wizycie. Zero oznak zbliżającego się porodu. Umówiła mi wizytę na po terminie w poniedziałek następny. Teraz mam zrobić jeszcze w przyszłym tygodniu dwa razy ktg (oczywiście płatne). Wyniki dobre, mały fikał że nawet porządnie przepływów nie dał sprawdzić ale mówi że wszystko w porządku. Wg usg waży 3478g więc przez dwa tygodnie przytył 300 g więc może nie będzie aż tak trudno rodzić. Mówi że masaż szyjki na kolejnej wizycie jeśli dotrwam ale póki co odpoczywać, obserwować ruchy i czekać. A co do wagi na plusie to właśnie przekroczyłam 21 kg :errr::szok:

reklama
Lusinda gratuluje udanej wizyty :) z tymi oznakami porodu to roznie bywa, nie powiedziane ze w ciagu paru dni sie nic nie rozkreci ;) najwazniejsze ze Synek ma dobre warunki w brzuszku :)
Waga sie nie przejmuj, tez mam sporo na plusie, wierze ze kazda z nas ladnie wszystko zrzuci po porodach :D

Lusinda - super ze wizyta udana. Maluch przybral przez 2tyg 300g wiec ladnie. A moj niby przez 2.5tyg prawie 1kg[emoji33] cos mi tu nie pasuje. No ale za tydzien sie okaze

Kitki eg mnie to dosyć prawdopodobne bo poprzednio przez 3 tyg 900g. Może ostatnio trochę zanizyl gin Wam wagę a teraz troszkę nadciagnal dlatego większy pomiar.

Klaczek - ale Ty chyba z tych drobniejszych dziewczyn jestes prawda?
Moj gin mowi ze najzdrowsze sa dzieci tak ok 3500 +- 10% czyli w przedziale 3200-3800.
Mowi ze takie pow 4kg yo tez nie fajne. A jednak tego mojego klocka nie chce wyjac wczesniej

reklama
Do góry