reklama
Ja tam myślę że ja jeszcze dłużej w tej ciąży pochodzę... Moja ginka to taka panikara troszkę, ale lepiej w tą stronę niż w drugą.
Szyjka nie skrocila się od wyjścia ze szpitala a wcale ciągle nie leżałam.
Sweetka mam nadzieję ze bialko z moczu zaraz zniknie, dobrze ze jest go malutko, ale trzeba kontrolować. No i oby cc dopiero po świętach.
Mysza trzymam kciuki :-)
Szyjka nie skrocila się od wyjścia ze szpitala a wcale ciągle nie leżałam.
Sweetka mam nadzieję ze bialko z moczu zaraz zniknie, dobrze ze jest go malutko, ale trzeba kontrolować. No i oby cc dopiero po świętach.
Mysza trzymam kciuki :-)
Sweetka dobrze, że chcą Cię kontrolować i jak będą chcieli położyć Cię do szpitala to za żadne skarby nie protestuj. Co prawda nie masz aż tak wysokiego ciśnienia, ale bardzo wysokie ciśnienie i białko w moczu mogą wiązać się ze stanem przedrzucawkowym. Strasznie to brzmi, ale dzisiaj lekarze wiedzą wszystko na ten temat i wiedzą jak sobie z tym radzić. Oh, właśnie doczytałam, że inną nazwą stanu przedrzucawkowego jest zatrucie ciążowe...
Malasowka0416
Zaangażowana w BB
Słyszałam, że jak białko w moczu się pojawia i wysokie ciśnienie krwi - to warto się poobserwować i jeśli mdli bez większej przyczyny, wymiotuje się i do tego występuje opuchlizna - na twarzy, ciele, którą obserwuje się po nocy to lepiej zgłosić się do lekarza i poinformować o symptomach. Ale sam ślad białka w moczu jeszcze o niczym może nie świadczyć, także spokojnie, ale uważnie
Ale ja mam caly zestaw cisnienie podwyzszone, malo bo malo ale bialko w moczu i opuchlizne po nocy ktora tylko lekko sie zmniejsza w ciagu dnia. Dlatego jestem pod takim obstrzalem.Słyszałam, że jak białko w moczu się pojawia i wysokie ciśnienie krwi - to warto się poobserwować i jeśli mdli bez większej przyczyny, wymiotuje się i do tego występuje opuchlizna - na twarzy, ciele, którą obserwuje się po nocy to lepiej zgłosić się do lekarza i poinformować o symptomach. Ale sam ślad białka w moczu jeszcze o niczym może nie świadczyć, także spokojnie, ale uważnie
renia1321
Fanka BB :)
sweetka dobrze że masz to kontrolowane i tak naprawdę że już masz ten 35tydz ciąży to już nawet mogą rozwiązywać tą ciążę w takim przypadku gdyby naprawdę trzeba było... po tylu tych przejściach z tą ciążą twoją to już tak daleko dotrwałaś że i tak super a wiesz ile malutka już waży?
klaczek2004
Fanka BB :)
Sweetka tsh jak pisały dziewczyny się nie przejmuj. Gorzej to białko ale jego też malutko. Po prostu trzymaj rękę na pulsie.
Lusinda ja też do kwiwtnia czekam
Lusinda ja też do kwiwtnia czekam
reklama
Lusinda, ja też zostaję do kwietnia i to dopiero pod koniec mam zamiar jechać na porodówkę(póki co termin 22.04.)
Mysza - i jak? Jeszcze czekasz na badania? A, niezależnie od wyników, jak Ty się w ogóle czujesz?
Schauma - 3 kg? Ale już fajny bobas Że Ty w tak zaawansowanej ciąży masz jeszcze siły na 1,5 godzinny spacer U mnie to "dopiero" 33 tc
Sweetka - ciekawe co wyjdzie w kolejnym badaniu, oby białko zniknęło, będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki.
Mysza - i jak? Jeszcze czekasz na badania? A, niezależnie od wyników, jak Ty się w ogóle czujesz?
Schauma - 3 kg? Ale już fajny bobas Że Ty w tak zaawansowanej ciąży masz jeszcze siły na 1,5 godzinny spacer U mnie to "dopiero" 33 tc
Sweetka - ciekawe co wyjdzie w kolejnym badaniu, oby białko zniknęło, będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki.