reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Schauma super wieści :) Pocieszają mnie te wizyty wasze jak tak piszecie że jeszcze się nie zapowiada na poród w najbliższym czasie to sobie myślę ze u mnie pewnie tez nie :) tylko tak panikuje a w sumie to sprzeczne mam mysli raz takie ze zaraz urodze a raz ze spoko gdzie tam do terminu :D normalnie huśtawka

reklama
Alunia mam nadzieję, że uda Ci się przetrzymać malutką jeszcze te 2 tygodnie.
Schauma super wiadomości! Oby takich było więcej. Widzę, że u Ciebie jest już bezpieczny termin ale ja też uważam, że każdy tydzień - nawet ten 39-40 jest dla malucha bardzo ważny :)
Renia, jeszcze 2-3 dni i my też będziemy w tym bezpiecznym 38 tc :)

Schauma super, ze u Ciebie takie wieści dobre

Alunia u mnie podobnie jak u Ciebie. malusia siedzi bardzo nisko i przy moich problemach szyjkowych juz by sie urodzila gdyby nie pessar. Do tego dochodza problemy z cisnieniem, pojawilo sie bialko w moczu a Tsh wystrzelili ponad normę tj. 3.0( ale to chyba na wlasne zyczenie tj nie zazywanie na czczo euthyroxu wiec nie dzialaja tab jak trzeba tzn zachowuje 30 min odstep od polkniecia tab do sniadania ale za to pije w nocy soki, wode, mleko o 2-4 wnocy wiec nie lykam tab na czczo jakby nie patrzec).
U mnie caly czas byla mowa o cc po swietach ale przy obecnych okolicznosciach bardzo prawdopodobne rozwiazanie przed swietami:( licze tylko na to ze wlasnie za 2 tyg przed swietami a nie za pate dni. Mam powtorzyc mocz w pt. Jak wyniki beda zle to szpital....

Mysza kciuki zaciśnięte!! :)

sweetka juz Ci pisalam na ogólnym ale i tu dodam, grunt ze wiesz o co moze chodzic z tym tsh, ze pijesz w nocy :*
kciuki zeby bialko zniknęło!

Ojej sweetka to się porobiło białko w moczu i wysokie ciśnienie może wskazywać na zatrucie ciążowe? Coś lekarka mówiła?

Narazie mam malo tego bialka i cisnienie na tabletkach w normie, jedynie wieczorem rosnie wlasnie do tych granicznych 140/90. ( co jest niepokojace bo mam dosc duze dawki tab.)Dlatego mam powtorzyc w pt i pn mocz. Jak bialko bedzie roslo to szpital i pewnie szybkie cc...

Sweetka biedna to w stresie teraz jesteś :( tym tsh się przynajmniej bardzo nie przejmuj, jak mi ostatnio skoczyło do 3.5 to mi endokrynolog powiedziała ze na tym etapie dziecko sobie juz samo hormony produkuje wiec ten wynik badania nie jest już groźny. Trzymam kciuki żeby mocz lepiej wyszedł. ..

reklama
Fenika dzieki za taka informacje.. Uspokoilas mnie troche. Dzięki:*

Co do moczu - czytalam ze to bialko moze miec zwiazek z ukladem moczowym( mam sklonnosci do infekcji) wiec wlaczylam zurawine oraz ze przy bialku w moczu stosuje sie diete wysokobialkowa, wiec dzis na sniadanie machnelam 2 jajka na twardo.

Do góry