reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Sweetka to prawda że białko w moczu może wskazywać na zatrucie , trzeba to kontrolowac. Koleżanka przez białko miała wywoływany poród wcześniej. Oby spadło.
Tsh pod koniec ciszy nie jest już takie istotne, dziec ma już swoją tarczyce i z niej czerpie czego potrzebuje. Tsh na tym etapie kontroluje się raczej dla naszego własnego dobrego samopoczucia

reklama
Sweetka ja niedawno tez mialam bialko w moczu, z tego co pamietam na poziomie 0,15 i przeszlo, nie wiem czy dobrze pamietam, ale Ty masz 0,2 tak?
Wiadomo ze trzeba monitorowac ale to nie znaczy od razu ze cos jest nie tak. Bedzie dobrze, zobaczysz ;)

to pewnie miałaś infekcje
oby nic nie było ale niestety białko w połączeniu z wysokim ciśnieniem to naprawdę bardzo niepokojące objawy chociaż tyle że nie są powyżej normy

sweetka dobrze że masz to kontrolowane i tak naprawdę że już masz ten 35tydz ciąży to już nawet mogą rozwiązywać tą ciążę w takim przypadku gdyby naprawdę trzeba było... po tylu tych przejściach z tą ciążą twoją to już tak daleko dotrwałaś że i tak super :) a wiesz ile malutka już waży?

Tez mnie pociesza fakt tego 35tc
2 tyg temu wazyla 2300 a teraz nie dalo sie spr bo byla tak glowka wcisnieta w kanal rodny no ze nie dalo rady. Za tydzien sie dowiem...

Sweetka ja niedawno tez mialam bialko w moczu, z tego co pamietam na poziomie 0,15 i przeszlo, nie wiem czy dobrze pamietam, ale Ty masz 0,2 tak?
Wiadomo ze trzeba monitorowac ale to nie znaczy od razu ze cos jest nie tak. Bedzie dobrze, zobaczysz ;)
O.15 wlasnie tego białka. To mnie pocieszylas...uff ale robilas cos np dieta albo leki??

Schauma super, że wszystko w porządku u ciebie, a synek jak już duży jej :-D co do żurku nie wspominaj bo mi ślinka cieknie :p
Reniu u mnie to samo raz panikuję, że coś się zaczyna i że za szybko a raz, że przenoszę i że za długo biorę luteinę ;-)
Mysza super, że jutro do domku, odpoczywaj i trzymam kciuki :-* i oby było już ok
Sweetka dobrze, że to kontrolować będziesz, a tsh na pewno sie unormuje, trzymam kciuki

O.15 wlasnie tego białka. To mnie pocieszylas...uff ale robilas cos np dieta albo leki??
Hmm chyba wtedy mi gin wypisała antybiotyk na drogi moczowe, taki w formie pojedynczej dawki do rozpuszczenia w wodzie. Z tego co widzę w karcie ciąży na następnej wizycie już było ok. Diety żadnej nie wprowadzałam, czasem przy infekcjach moczowych brałam Urosept ale nie powiem Ci czy akurat wtedy go brałam bo ja co rusz mam infekcje. Jak nie dróg moczowych to intymne i tak w koło macieju ;)
Nie martw się na zapas, w piątek zrobisz kolejne badania to będziesz miała szerszy obraz sytuacji, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą gin ;)

Ja dzisiaj miałam wizytę, ale bez usg. Szyjka długa, twarda i trzyma jak ta lala - jak to powiedziała moja pani doktor :) Dostałam skierowanie na usg 11.03 w związku z tym, że Antoś ma 2 tygodnie młodszy brzuszek i ogólnie jest malutki. Tętno maluszka cały czas bez zmian na poziomie 150. Jak weszłam do gabinetu to miałam ciśnienie 158/98 i położna poprosiła żebym przyszła po badaniu, bo może przez to że weszłam z marszu miałam takie ciśnienie. Po badaniu miałam 133/83 puls 83 :) Ale mimo wszystko mam brać Dopegyt na wszelki wypadek, bo pod koniec ciśnienie lubi skakać. Oczywiście dostałam skierowanie na badania, krew, mocz i coś tam jeszcze. Kolejna wizyta 21.03 dostanę wtedy skierowanie do szpitala i wtedy będę mogła zapisać się na termin cc. Lekarka mówiła, że zapiszą mnie na bank na 39 tydzień i będą chcieli zrobić badanie na układ krzepnięcia i mam dwie opcje: albo pójdę prywatnie i do szpitala pójdę w dniu cc, albo oni mi zrobią to badanie na nfz ale będę musiała przyjść do szpitala dzień wcześniej. Oczywiście mam zamiar pójść dopiero w dniu cc :) 39 tydzień kończę 24 marca. To teraz zbieram zakłady, czy na święta będę już w domu z maluszkiem :)

reklama
Do góry