reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze USG

reklama
To świetnie azik :) bardzo się cieszę.
My też byliśmy dziś na wizycie i usg i było cudownie!!! Tylko zdjęcia nie dostałam, bo się pani gin skończył papier do ultrasonografu :( Ale za to jakie mieliśmy przedstawienie z mężusiem! ;D Najpierw usg dopochwowe, a potem jeszcze przez brzuszek. Dzidzia się wierciła, więc trudno było ją dokładnie zmierzyć, ale ma już ok. 11 cm! Machała wszystkimi kończynami, ssała kciuk, łapała się rączką z główkę, ale najlepsze było, jak pokazała nam rozcapierzoną dłoń i wyraźnie było widać wyciągnięte 5 paluszków!!! Gin zrobiła "klatkę stop" na tym ujęciu i tak sobie podziwialiśmy to cudo. Chyba była taka aktywna, bo chciała się popisać przed tatusiem ;D
Termin wg. OM pokrywa się idealnie z wielkością dzidzi: 14 tydzień, 2 dzień (choć suwaczek pokazuje trochę inaczej).
Ale jestem dzisiaj szczęśliwa :)!!!

jejku, Pytia, twój łobuz jest dwa razy wiekszy od mojego...

ja sie dzisiaj juz troche uspokoiłam, bałam sie pierwszego okreslenia stanu dzidzi...
a teraz wiem że już jest ok

czeć wam, ja byłam na usg 5 dni temu, maleństwo ma 3, 8 cm, na co mąż skwitował że z nóżkami pewnie z 5 cm, to się usmialiśmy... wszystko wyglądało ok. mały/mała skakała troszkę pomachała do nas i posłuchaliśmy serduszka, to było rzeczywiście niesamowite zobaczyć jak coś żywego porusza się we mnie.

my co prawda już się urodziliśmy 19 kwietnia... ale... co tam!
tu mamy 28 tygodni!
g6az.jpg

wszystkim przyszłym mamusiom życzymy powodzenia!

Dziewczynki jestem szczęśliwa!!! Byłam na USG 4D, mam nagranego maluszka i dużo zdjęć a przede wszystkim wszystkie niezbędne pomiary dzidzi. Jutro idę na test potrójny żeby wykluczyć ewentualne inne wady i żeby w razie czego zacząć leczenie jeszcze w łonie. Moja dzidzia ma dzisiaj 12 tygodni i 4 dni, mierzy 62mm. Jestem tak szczęśliwa i spokojna, że brak mi słów :)

Anik, a co to jest ten test potrojny? Na razie mialam tylko jedna wizyte i podstawowe badania.Nastepna w przyszly piatek a w srode usg. Ciekawa jestem bardzo jak dzidzia teraz wyglada i nie moge doczekac sie tego usg. Anik a sa jakies szanse zebys mogla puscic nam Twoj filmik z 4d??

reklama
Anik, gratulacje! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A zdjęcia naprawdę super, zwłaszcza to drugie!!!

Do góry