reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze USG

reklama
Już nie mogę się doczekać wtorku - zobaczę wreszcie znowu mojego Smyka :)
Anik - dzięki za stronkę, przyda się;)
A tak swoją drogą, to im większa dzidzia, tym mniej na tym usg można zobaczyć... :D

A ja zaczynam się martwić - jestem w 10tygodniu ciąży (dzisiaj mała Osinka ma urodziny ;) ), Dzidzia jest chyba za mała - ma 2,02cm. Wasze Dzieciaczki są już takie duże! Anik jest w 11 tygodniu i Dzidzia ma 4,8cm... Martwię się!!!

osinka, na noworodku w kalkulatorze usg mówią że 2,02 to 8 tyg i 4 dni to raptem tydzień róznicy - bardzo mozliwy błąd usg albo twojego zapłodnienia - więc nie martw się

ja mam cały czas o tydzień do przodu... a w ciagu 1 tygodnia dzidzia mi urosła o 1 cm - więc to chyba tak szybko teraz rosnie i 2 tygodnie różnicy między nami mamami - to prawie 2-3 cm spokojnie...

Pytia, ja tez we wtorek na to prwadziwe pełne usg - nie moge się doczekać, teraz to mi sprawdzali tylko czy dzidzia zyje... wiec minutka i po wszystkim, niec nie badali...

Jesteście kochane Dziewczyny! potraficie mnie pocieszyć!! 7 września idę do lekarza, pewnie już podrośnie sporo... W nast. tygodniu musze porobić wszystkie badania. Muszę jakoś wytrzymać te prawie 3 tygodnie...

osinka , jakie trzy tygonie, to juz za tydzien :) do lekarza... ja na usg 30 a na kontrolę 5 wrzesnia...

teraz mi się tak nie spieszy do mojej gin, bo mniezowu będzie opieprzać... ;)

Osinka, nie martw się, z tym wiekiem płodu to nigdy tak do końca nie wiadomo - porody rzadko odbywają się w wyznaczonym terminie. Poza tym jedne dzidzie są mniejsze, inne większe. Widziałaś serduszko, więc na pewno wszystko jest w porządku :)

Osinka, na pewno wszystko jest w porządku, nie martw się. Moja dzidzia w 7 tygodniu miała 1 cm. :), zobaczysz, że Twoja dzidzia niedługo dogoni nasze maleństwa, głowa do góry! :)

Serdeszko widziałam, lekarz powiedział, że dzidzia jest zdrowa i silna. Ciało żółte jest też duże, więc podobno moja Glisdunia ma co jeść. ;) Mój mąż "krzyczy" na mnie, że za dużo czytam "głupot" (tzn. książki, szperam w internecie, czasopisma) i dlatego mam 1 000 wątpliwości... Pewnie jestem przewrażliwiona, ale to moje pierwsze dzieciątko!!! :)

reklama
byłam dzisiaj, zdjęcia nie mam, ale jak skakało to moje dzidzio!!!

ma juz 6 cm, serduszko puka 158 na minute, przezierność karczku w normie, i wszystko inne tez

wiezyte mam w poniedziałek...

Do góry