reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawy...

Bietka mogłabys mi napisac przykładowy jadłospis Igorka jak mu wprowadzałas obiadki o której co i ile - dziekuje z góry ;-)
Bobo za 2 tyg po szczepieniu ale okazało sie ze to Twoja lekarka wiec nie wiem jak bedzie siostra m tez do niej chodzi z dziecmi

reklama
marta ciezko do niej sie dostac bo ma nadmiar pacjentow no ale moze uda Ci sie przekonac te babki i zapisza malego

ja wczoraj dalam julce na czubku lyzeczki jablusza :)

A mały dostał od mojej siostry słoiczki z bobobita i kaszki po 5 mcu bo słodyczy nie je he he he i takie fajne miseczki no i mówie wczoraj do m że to jeszcze nie przecież, że co ona mi kupiła a on ma dziś 5 mcy :baffled::szok:

witam :)

bobo dietka ode mnie czy jakaś inna ??? trzymam kciuki
justi powodzenia, wiem jak to jest z sukienkami :/
marta wow 5 mcy !!! buzi dla Oliego :) zaraz napiszę jadłospis
anisiaj oficjalnie rozpoczęłaś 31 tydzień ! :-)

ja muszę się pochwalić, że 9 mcy po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży nr 2 , niestety po 1 ciąży 7 kg :/ więc dziewczyny jestem z WAMI dalej :) wczoraj poszalałam u mamy i źle mi było, ale od dziś znowu rygor :)

marta ja zastępowałam warzywami 1 mleczny posiłek dopiero kiedy Igi zjadał pełną porcję czyli powiedzmy ok 100-150 gram czy ml / jeżeli zjadł połowę to połowę porcji mleka dawałam do picia jeszcze
6 mleko
9:30 mleko
13-14 marchewka lub zupka
16-17 jabłuszko lub inny owoc starty
20 mleko
23 mleko
jeżeli to były początki i np. zjadł 1 czy 2-3 łyżeczki to nie traktowałam tego jako posiłku, dostawał pełną porcję mleka wtedy.

Bietka dzięki no waśnie Oli je tak 3-4 łyżeczki owocu i marchewki z ryżem ale mleka wtedy mi wypija 120ml a nie 180 bo wiecej nie chce. A powiedz kiedy Igi zaczął jeśc Ci kaszkę łyżeczką?

reklama
bietka ditea przeze mnie wymyslona. nie jem ziemniakow, bialego chelba, przekaski to warzywa i owoce i jogurty itp. i bede jadla gotowane albo pieczone mieso i ryby, nie smazone. no i codziennie trening z ewa no i kupilam sobie figura no-appetite. mam nadzieje ze za miesiac jakis efekt minimalny zobacze?

Do góry