reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odkurzacz i mop 2w1

W mieszkaniu mam dużego i włochatego psa, który gubi sierść niemal całym rokiem. Po narodzinach syna przeraził nas fakt, że jak Mały zacznie raczkować to dosłownie całą tą sierść będzie zbierał na rączkach, brzuchu i nóżkach... A potem wiadomo, do buzi... U nas padł wybór na Phillipsa Speed Pro Aqua. W zestawie mamy nakładkę z turboszczotką do dywanów i wykładzin, nakładkę taką "standardową" do podłóg płaskich, nakładkę do mopowania i do niej po szmatce do paneli i do płytek. Do tego musisz w komplecie dostać stację ładującą. U nas wisi na ścianie w szafie podłączona do prądu. Po każdym odkurzaniu zdjemujesz głowicę i odwieszasz na stacji i niech się ładuje :) zawsze gotowa do użytku. Po naładowaniu do 100% prawie w ogóle się nie rozładowuje jeśli postanowisz ją odłączyć. Przy pracy odkurzacz działa nieprzerwanie do 60-70 min co pozwala dokładnie odkurzyć mieszkanie (u nas ok. 70mkw spokojnie daje rade), dywany i umyć podłogi. Możesz też odkurzać i zarazem myć podłogę jeśli nie masz dywanów. Przy turboszczotce jest światło led, które może zdawać się zbędną atrakcją, ale uwierz, że jak podświetla podłogę to widzisz dosłownie wszystko, każdy pyłek i za głowę się łapiesz ile wcześniej kurzu zostaje pominięte, bo go po prostu nie widzisz. Filtr jest wyjmowany, można swobodnie prać go w pralce, tak samo jak nakładki od mopa, które są przyczepiane na rzep. Możesz regulować wypływ wody z mopa.
Ooooo Pani szkoda ze wcześniej nie znalazłam takiej opinii mogłabym dopłacić i mieć coś jeszcze lepszego 🤣 no to trudno

reklama
Ooooo Pani szkoda ze wcześniej nie znalazłam takiej opinii mogłabym dopłacić i mieć coś jeszcze lepszego 🤣 no to trudno
W mieszkaniu mam dużego i włochatego psa, który gubi sierść niemal całym rokiem. Po narodzinach syna przeraził nas fakt, że jak Mały zacznie raczkować to dosłownie całą tą sierść będzie zbierał na rączkach, brzuchu i nóżkach... A potem wiadomo, do buzi... U nas padł wybór na Phillipsa Speed Pro Aqua. W zestawie mamy nakładkę z turboszczotką do dywanów i wykładzin, nakładkę taką "standardową" do podłóg płaskich, nakładkę do mopowania i do niej po szmatce do paneli i do płytek. Do tego musisz w komplecie dostać stację ładującą. U nas wisi na ścianie w szafie podłączona do prądu. Po każdym odkurzaniu zdjemujesz głowicę i odwieszasz na stacji i niech się ładuje :) zawsze gotowa do użytku. Po naładowaniu do 100% prawie w ogóle się nie rozładowuje jeśli postanowisz ją odłączyć. Przy pracy odkurzacz działa nieprzerwanie do 60-70 min co pozwala dokładnie odkurzyć mieszkanie (u nas ok. 70mkw spokojnie daje rade), dywany i umyć podłogi. Możesz też odkurzać i zarazem myć podłogę jeśli nie masz dywanów. Przy turboszczotce jest światło led, które może zdawać się zbędną atrakcją, ale uwierz, że jak podświetla podłogę to widzisz dosłownie wszystko, każdy pyłek i za głowę się łapiesz ile wcześniej kurzu zostaje pominięte, bo go po prostu nie widzisz. Filtr jest wyjmowany, można swobodnie prać go w pralce, tak samo jak nakładki od mopa, które są przyczepiane na rzep. Możesz regulować wypływ wody z mopa.

A jeżeli chodzi o funkcję mycia podłogi, jak się Tobie sprawdza? Obejrzałam filmik na YT. Fajna opcja, że można wypiąć odkurzacz ręczny. I że można odkurzyć bez mycia. Ale jeżeli chodzi o mycie, to na filmiku wyglądało to jak przecieranie podłogi zwyczajnym mopem. Trzeba pewnie użyć trochę siły? Karcher FC7, bo o tym teraz myślę, niestety nie ma plusów, Twojego odkurzacza o których wspomniałam. Natomiast ma 4 pady (rolki myjące), które są wprowadzane w ruch przez silnik. Więc mycie nie wymaga użycia siły. I pewnie jest skuteczniejsze… Czy jesteś zadowolona z mycia? Pozdrawiam!

A jeżeli chodzi o funkcję mycia podłogi, jak się Tobie sprawdza? Obejrzałam filmik na YT. Fajna opcja, że można wypiąć odkurzacz ręczny. I że można odkurzyć bez mycia. Ale jeżeli chodzi o mycie, to na filmiku wyglądało to jak przecieranie podłogi zwyczajnym mopem. Trzeba pewnie użyć trochę siły? Karcher FC7, bo o tym teraz myślę, niestety nie ma plusów, Twojego odkurzacza o których wspomniałam. Natomiast ma 4 pady (rolki myjące), które są wprowadzane w ruch przez silnik. Więc mycie nie wymaga użycia siły. I pewnie jest skuteczniejsze… Czy jesteś zadowolona z mycia? Pozdrawiam!
Wkładasz tyle samo siły w mycie co w samo odkurzanie :)
Szmatki nie są typowo płaskie i miękkie. Są rożnej struktury co pozwala na naprawdę dokładne mycie. Jestem bardzo zadowolona i uważam, ze to był najlepszy zakup ever (jestem już po 30tce, wiec takie rzeczy cieszą najbardziej :D )

Wkładasz tyle samo siły w mycie co w samo odkurzanie :)
Szmatki nie są typowo płaskie i miękkie. Są rożnej struktury co pozwala na naprawdę dokładne mycie. Jestem bardzo zadowolona i uważam, ze to był najlepszy zakup ever (jestem już po 30tce, wiec takie rzeczy cieszą najbardziej :D )
Ha ha. Ja od tego roku team 30. Nie sądziłam, że to kiedyś powiem. Ale mop 2w1 to aktualnie moje materialne marzenie nr 1. 😂 Aż się mie mogę doczekać śmigania czymś naprawdę dobrym. Muszę pomyśleć. Zagięłaś mnie. 😜

Ha ha. Ja od tego roku team 30. Nie sądziłam, że to kiedyś powiem. Ale mop 2w1 to aktualnie moje materialne marzenie nr 1. 😂 Aż się mie mogę doczekać śmigania czymś naprawdę dobrym. Muszę pomyśleć. Zagięłaś mnie. 😜
Kup zasługujesz na to 😂 i od razu weź coś lepszego ja tej pory w mojego byłam zapatrzona jak w obrazek weszłam tu okazało się ze jest coś lepszego 😂 ja tez po 30 stce może to jakiś taki wiek przychodzi 🥳🤪

W mieszkaniu mam dużego i włochatego psa, który gubi sierść niemal całym rokiem. Po narodzinach syna przeraził nas fakt, że jak Mały zacznie raczkować to dosłownie całą tą sierść będzie zbierał na rączkach, brzuchu i nóżkach... A potem wiadomo, do buzi... U nas padł wybór na Phillipsa Speed Pro Aqua. W zestawie mamy nakładkę z turboszczotką do dywanów i wykładzin, nakładkę taką "standardową" do podłóg płaskich, nakładkę do mopowania i do niej po szmatce do paneli i do płytek. Do tego musisz w komplecie dostać stację ładującą. U nas wisi na ścianie w szafie podłączona do prądu. Po każdym odkurzaniu zdjemujesz głowicę i odwieszasz na stacji i niech się ładuje :) zawsze gotowa do użytku. Po naładowaniu do 100% prawie w ogóle się nie rozładowuje jeśli postanowisz ją odłączyć. Przy pracy odkurzacz działa nieprzerwanie do 60-70 min co pozwala dokładnie odkurzyć mieszkanie (u nas ok. 70mkw spokojnie daje rade), dywany i umyć podłogi. Możesz też odkurzać i zarazem myć podłogę jeśli nie masz dywanów. Przy turboszczotce jest światło led, które może zdawać się zbędną atrakcją, ale uwierz, że jak podświetla podłogę to widzisz dosłownie wszystko, każdy pyłek i za głowę się łapiesz ile wcześniej kurzu zostaje pominięte, bo go po prostu nie widzisz. Filtr jest wyjmowany, można swobodnie prać go w pralce, tak samo jak nakładki od mopa, które są przyczepiane na rzep. Możesz regulować wypływ wody z mopa

Cześć kochana, dziś black friday. Czekałam na niego. 😄 Zdecydowałam się na Philipsa. Czyli Twój model do Philips 5000 nie 8000? Różnica cenowa jest ogromna. Właściwie dwukrotna.

Ja mam Bisela i powiem tak. On jest super do codziennego sprzątania ALE nie nadaje się do małego mieszkania w którym jest dużo progów mebli itp. Na dużą i płaska powierzchnie- rewelacja. Minusem jest konieczność mycia elementów w zasadzie po każdym odkurzaniu/mopowaniu, mimi wszystko wolę to niż zwykły odkurzacz i wiadro z mopem.

reklama
Cześć kochana, dziś black friday. Czekałam na niego. 😄 Zdecydowałam się na Philipsa. Czyli Twój model do Philips 5000 nie 8000? Różnica cenowa jest ogromna. Właściwie dwukrotna.
Zgadza się, 5000. Pomiędzy 5000 a 8000 zasadnicza różnica to moc "ciągnięcia" :) Ten 5000 jest trochę słabszy, jak dla mnie nieodczuwalnie. Sąsiedzi mają 8000, wypróbowałam, porównałam i serio wielkiej różnicy nie ma. Nie daj się zwieść informacjom, że czas pracy baterii w modelu 8000 jest dłuższy... Nie jest :)

Do góry