reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

no, zapisuje tam sobie terminy wizyt zebym nie zapomniala no i moge sobie poczytac o rozwoju dzidziusia. Narazie wskazuje mi jeszcze 13 tydzien (ale już II trymestr :)) , ciekawe kiedy przeszkoczy.

reklama
Mnie juz wczoraj wskazywalo 17 tc:):)
Nie przegladlam go az tak dokladnie ale i wage tam chyba mzona notowac i wlasnie czytac:) super:)

No a ja wczoraj mialam napisane ze u mnie to 1 tydzien 5 iesiac:):) nawet jakby sie mialo mylic to moim zdaniem tylko o tydzien:) a jak sama pisalas to nie jest takie wazne:):)

Hej dziewczyny, troszkę długo mnie nie było, ale cały czas śledzę nasz kącik. Jestem strasznie zbulwersowana tym co przeczytałam na tym forum w innym rozdziale, zwłaszcza po tragedii jaka spotkała Gosie- jest mi ogromnie przykro. Powiedzcie mi, bo być może to ja źle myślę jak to jest możliwe, że kobieta, która czuje jak pod jej sercem rozwija się nowe życie, nagle podejmuje decyzje i odbiera życie własnemu bezbronnemu maleństwu, nie wiem może jestem jakaś inna, albo czegoś tu nie rozumiem, ale mnie to w głowie się nie mieści. Jak morderstwo własnego dziecka można tłumaczyć tym, że czas jest nieodpowiedni, że to nie właściwy kandydat na ojca, albo że nie ma się warunków do wychowania. To sorry ale oczym ci ludzie myśleli poczynając to dziecko? Przepraszam że poruszam tę kwestie na tym forum, ale nie miałam z kim się podzielić moimi przemyśleniami.

chyba nie przeczytałam tego postu, poszukam to się wypowiem. generalnie ja jestem całkowitą przeciwniczką aborcji.

Pika, ja tez nie wiem za bardzo o ktorym dokladnie poscie mowisz, ale jesli chodzi o aborcje, to jestem, podobnie jak kropecka za calkowitym jej zabronienim i egzekwowaniem tego zakazu!!!

myślę,ze temat aborcji jest zdecydowanie zbyt często poruszany w tym kraju...ja jestem natomiast jak najbardziej za...ale nie w każdym przypadku,ale nie tylko w przypadkach określonych ustawą,choc te popieram całym sercem...myślę natomiast,że również w sytuacji w której kobieta jakaś przychodzi co wiosnę skrobac się jak marchewka powinna miec podwiązane jajowody i nie miec możliwości posiadania potomstwa...ale z drugiej strony sądzę też,ze np. tabletki postinor powinny byc ogólnie dostępne,nie tylko na receptę,ale jak prezerwatywy...chociaż myślę,ze ustawa powinna zostac zdecydowanie rozszerzona...to tyle z mojej strony na temat...

reklama
kropecka - dobre :D :D - ale sie naśmiałam z porodu - główki, nózek itd.
A propos aborcji - dla mnie to jest wręcz nie dopuszczalne. Nigdy nie zrozumiem tych dziewczyn, które to robią.
Nawet jak miałm 15 lat i byłam tzw. zbuntowaną nastolatka - to mogłabym zrobic dużo żeczy oprócz morderstwa, aborcji i kradzieży. Moim zdanim jest to kwestia wychowania i wewnętrznej etyki danej osoby. Dla mnie zawsze to było niezgodne z moim sumieniem.

Do góry