hmmm...a skąd jesteś Kropecka???a jak to jest,że mamy termin na ten sam dzień,a taka rozbieżnoś jeśli chodzi o długośc ciaży???no może nie aż taki,ale ja mam dziś dokładnie 13 tyg i 1 dzieńno ciekawe,ale nic tam...trzymajcie się dzieczynki...już się piątku nie mogę doczekac,bo dzidzię zobaczę i mam nadzieję,że wszystko u niej dobrze,bo coś mnie znowu brzuch boli(brałyście któraś duphaston?a jeśli tak to ile dziennie i jak długo?znaczy w którym okresie ciaży...z góry dziękuję za odpowiedź...
reklama
magdusia777
Zaciekawiona BB
Cześć BIEDRONKA Ja biorę duphaston od 7 tyg. a gin powiedział, że będe musiała brać, aż do pierwszych ruchów dziecka. Pozdrawiam
dzięki Magdusia777,ja muszę niby brac do 14 tyg...tabletek mam do piątku,a ile bierzesz?ja najpierw brałam po 3 dziennie,a teraz 2 dziennie,ale w pierwszej ciaży brałam chyba od 14 tyg,potem bralam turinal,ale teraz mi babka powiedziała,ze już się go nie przepisuje,bo szkodzi,nie proponował Ci lekarz zamiany na luteinę???ze względu na cene...???aha jeszcze mam jedno pytanko...brałaś duphaston z jakiegoś konkretnego powodu czy prewencyjnie?jeśli oczywiscie mogę spytac...pozdrawiam
Biedronka, ja jestem z Łodzi. A co do tego terminu to liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki (u mnie 19.08.2005 ) dodaje się 9 miesięcy i 7 dni i wychodzi 26 maja. Tak zresztą mam wpisane w kartę ciąży.
no właśnie z pochwy. Na wszelki wypadek zadzowoniłam wczoraj do gina. A ta kazała szybko na pogotowie,bo to mogły być wody płodowe. Mówie wam co ja przeżyłam .Całą drogę wyłam. Potem gin w szpitalu powiedziała że bardzo przykro tymbardziej że to pierwsza ciąża (nie badała mnie) i wysłała na inne piętro na USG, oczywiście czekałam na Lekarza.Ten zjawił się po 15 minutach zrobił USG i wszysto ok. Jakaś infekcja. To było okropne, ale przynajmniej wiedziałam mojego dzidziusia :laugh: pozdrowionka dla wszystkich
KROPECKO ja wiem jak się liczy ten temin i jak byłam z Ewą w ciaży to nawet się zgodzilo,teraz z miesiaczki mam termin na 22 maja,ale wg usg na 26,a ponieważ...długa historia...w każdym razie po ostatnich przejściach pani pipka stwierdzila,że ten termin jest bardziej wiarygodny zwlaszcze,że potwierdza się przy każdym usgtakże mam nadzieję,ze zostaniemy mamusiami dokładnie w nasze swięto))pozdrawiam...a Ty ewe26 no ja bym naprawdę zawału dostała...całe szczęście,ze wszystko w porządku...dbajcie o siebie dziewczyny,żeby jakiejś grypy czasem nie złapac...
reklama