reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Ewe, ale przezylas. Chwala Bogu, ze wszystko ok.
Mazurek, Lilith, czas zasuwa jak szalony. Ja w piatek zaczynam juz 18 tydz - szok. Jeszcze nie zdazylam sie przyzwyczaic do mysli, ze jestem w 17 tc, a tu juz 18 za chwile. Teraz kiedy chodze na zajecia czas pedzi duzo, duzo szybciej :) a sie pochwale, ze dzis pisalam pierwszy sprawdzian na uczelni w tym roku i dobrze mi poszedl, a tak bardzo sie stresowalam...

reklama
No to wielkie gratulacje A+T!!!!
Misia.gif

A co do tygodniu to faktycznie leci jak niewiem...teraz niemoge sie juz doczekac 22 tygodnia bo wtedy ryzyko juz znacznie maleje!:) no i ruchow maluszka,...bo jeszcze nie czuje:(:(

Dzieki Lilith, Tobie tez gratuluje :) Idziemy leb w leb, tylko Ty tydzien nizej... Ja sie nie moge doczekac 9 grudnia, bo wtedy bede miala przegladowe usg u (mam nadzieje) porzadnego lekarza, a jak juz dojdzie do 24 tyg to juz w ogole bede bardzo szczesliwa, bo wtedy to juz malenstwo nawet jak sie nie daj Boze za wczesnie urodzi, to ma juz szanse przezycia... Oby wszystko z wszystkimi naszymi maluszkami bylo ok.
A jesli chodzi o ruchym to od paru dni czuje juz dosc intensywnie - przynajniej mam nadzieje, ze to co czuje, to bąbelek, ale nigdy nie czulam czegos takiego w brzuchu i miejsce sie zgadza, wiec mam nadzieje, ze to to i bardzo mnie cieszy to co czuje. A brzuch to mi tak rosnie. Wieczorem, po calym dniu siedzenia/lezenia skora mnie potwornie ciagnie po bokach na dole brzucha i mam wrazenie jakby mnie ktos wypchal powietrzem albo woda :) Moze dzis lub jutro uda mi sie wrzucic fotke. Zobaczynie jaki olbrzym z mojego brzucholka ;) (Mam kolezanke na roku, ktora jest w ciazy o 4 tyg starszej i ma duuuzo mniejszy brzuch - w sumie dopiero zaczyna byc u niej cokolwiek widac) A dzis mama mi zasponsorowala kase na bluzke ciazowa (bo pasuje na mnie tylko 1 sweter, a i to na styk, bo widac troszke material tych ciazowych spodni), wiec wieczorem pedze na zakupy :)
Dzis w ogole jakis fajny dzien - nareszcie sie troche usmiecham (o wlasnie znow chyba maluszek kopnal :D)
(sie rozgadalam - sorry)

Oj ale ci fajnie z tymi ruchami!!
ja tez mam mega brzucha odkd zaczelam cos jesc!az strach go tu pokazac bow ieczorem wyglada gdzies jak w 7 miesiacu nawet:):)A co do ciuszkow to i mnie niewiele zostalo a kasy niema za duzo:( ale ostatnio od meza dostalam 2 sliczne tuniki!oj napewno pokaze wam sie w nich na zdjeciach!!!:)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67708648 ta jest jeszcze w miare luzna wyglada cudnie:)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68357330a w tej juz slicznie widac brzuszka:)

biedronka, ja według usg niestety nie mogę podać daty bo jak miałam robiony w 8 tygodniu to nie było podanej daty. wykazało tylko że dzidzia jest o 1 dzień młodsza od daty według OM czyli 27 maj, no ale narazie trzymam się terminu OM. Może po jutrzejszym USG coś się zmieni.

Lilith, ale super te bluzki. Tylko, ze ja boje sie kupowac cos na allegro. Boje sie, ze okaze sie za duze, za male albo jakos dziwnie lezace :(

No ja juz kupowalam na allegro i moze dlatego sie nie boje!dokladnie sie wymierzam co i jak zeby w razie czego pasowalo(jakbym pozniej jeszcze urosla w biuscie itd).najlepiej brac takie co sie rozciagaja do jakiegos rozmiaru i pozniej w razie czego tez moga bo sa elastyczne!Ja bluzki ma idealne i jestem baaaardzo zadowolona!!!a ta osobka ma jeszcze inne super ciuszki!!! a tu sa inne podobne:) ale co jakis czas sie zmieniaja:) sa superowe!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72377005
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72545071 ta jest taka jak mam tylko rozowa i super na brzuszek jest!!!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72698435 ta mi sie marzy ale czerwona bardziej:)

czesć wszystkim! Dawno nie pisałam bo miałam kłopoty z internetem.
Biedronka, ja biorę duphaston od 4 tyg. do teraz, czyli 15 tydzień, jeszcze ponoć tydzień - 2 razy dziennie. Biorę ze względu, jak to moja lekarka mowi, na moją przeszlość i troche pobolewały mnie krzyże na początku, więc profilaktycznie.
Ewe26 fajnie,że wszystko ok!
a+t+? gratuluję powodzenia na kolokwium a jeszcze bardziej tych ruchów! Ale Ci zazdroszcze!
Lilith jak wynalazłaś takie świetne bluzki, ja mam problem z rajstopami, jestem zmarzluch i zaczęłam już zakładać pod spodnie i choć niewtajemniczony obserwator nie zauwazy jeszcze ze mam brzusio to jak na mnie jest on spory (dziwne bo go nie widac) i rajstopy strasznie mnie cisną.

reklama
Chyba znowu mnie nie bedzie :( Dzisiaj chyba wyłączą internet do wtorku :( No to chyba do usłyszenia we wtorek! Pozdrawiam wszystkie majowe mamy!

Do góry