reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

reklama
Moje dzieciątko będzie moim pierwszym skarbem jakie wydam na świat, więc poprostu kupuje wszystko od podstaw. Ale jeszcze nie wpadłam w szał zakupów właśnie dlatego że też boję sie zapeszyć i że coś pójdzie nie tak. Lepiej dmuchać na zimne chociaż malutkie ciuszki są takie rozkoszne

Witaj Rusalko:):)
Co do pielegniarek to bylam tym przerazona bo ja tam chcialam ordzic:(ale wiecie...to wina pielegniarek a nie szpitala...dlatego zdecydowalam sie tam i tak pojechac i dowiedziec co i jak bo ja jestem z bielska:( no i teraz beda sie starac odzyskac dobra opinie!
Ewa no ja tez bardzo gratuluje!ja np na ciuszkinie patrze bo dostane od wujka:) cala tone! ale na wozki patrzymy...zreszta i tak patrzylismy juz za nim pojawil sie dzidziolek!  jak narazie jestesmy zdecydowani na Implast Driver 4Xl , lub na Mutsy ...w maju bedzie cieplo wiec chodzi mi zeby wozek mial przede  wszystkim fotelik!no i do samochodu!:):)
co do materacyka to tez kokosowy:):)

cze dziewczyny, strasznie boli mnie głowa. Zaraz tu chyba padne, macie jakieś sposoby bo nawet nie wiem czy można brać jakieś tabletki :-[

Przez pierwszy trymest nie powinno sie niczego brać. Później można sporadycznie APAP i pochodne Paracetamolu - ale najlepiej zadzwoń do swojego lekarza.

Hej laski,ja rowniez czytalam arykul o tych fatalnych pielengniarkach,az sece mi stawalo :o jak mozna tak malenstwa potraktowac,to walczy o przezycie,a te sobie zabawe urzadzaja ,farjatki >:D
Ja dzis nawet ok sie czuje.Widze mamuski,ze nie mozemy sie opanowac aby cos nie kupic,ale ja mam podobne zadnie jak PIKA wole poczekac,choc ciezko sie opanowac,wszystko jst takie slodnie i sliczne :angel: Wiem,ze jest duzo przesadow,ale przecierz niewszystkie sie sprawdzaja prawda????????jak to jest z tymi lancuszkami,pierscionkami,paskami??????????Ja nosze i lubie,ale kumpela mi mowila o tym,ze powinnam sciagnac,aby dzidzi nie owinelo sie pempowina przy porodzie,ona niby tez w to nie wierzyla,ale faktycznie jej corka byla owinieta,ale lekzre szybko zadzialali i nic sie nie stalo.Albo z tymi zakupami,aby nie zapeszczac,ale przecierz trzeba byc przygotowanym na przyjecie maluszka,bo gdzie pozniej bede biegac i wszysko zalatwiac,chce sie cieszyc po narodzinach malenstwem,a nie biegac za lozeczkiem,wozkiem itp

co do zabobonów, to ja też wole troszkę uważać. Naprzykład napewno nie kupie wcześniej wózka, ale zamówie go w sklepie. Sprzedawczyni mówila mi że tak przyszłe mamy robią najczęściej. Moja znajoma strasznie bała się zapeszać i absolutnie nic nie kupowała. W czasie, kiedy ona była na porodówce jej mąż biegał po sklepach i robił zakupy, zamiast ją trzymać za rękę. A tak wogóle to trzeba być strasznie oszczędnym, żeby pozwolić sobie na wszystkie zakupy przed samym porodem albo zaraz po.
NIe dajmy się zwariować

Oczywiscie trzeba sie liczyc w sumie z kazdym grosze,bo w miare dzidzi bedzie roslo z nimi rowniez wydatki ::)
Ale chcial bym urzadzic pokoik dla malenstwa to chyba nie powinno nic zaszkodzic jak zrobimy to w ostatich miesiacach ciazy?
oj ciezko z tymi decyzjami ::)

czesc dziewczyny!!!
na poczatku chce podziekowac a+t+? za troske!faktycznie ostatnio ucichlam, bo za bardzo nie mialalm czasu pisac i zagladac,bo zaczelam nauke jazdy samochodem po drugiej stronie, ale wszystko jest dobrze!!!ni i Ramadan, wiec usze przygotowac cos do jedzenia porzadnego, a poza tym to strasznie zmeczona ostatnio jestem, tzn wczesniej tez tak sie czulam, ale wysypialam sie, a teraz musze wsztac wczesnie( 9rano ;D ) i sie nie wysypiam!a wiec dziekuje bardzo!!

A jesli chodzi o ciuszki, to ja wole teraz nie zapeszac, przynajmniej do konca 12tyg. a jesli chodzi o ciuchy dla mnie to w sumie tez sie boje kupowac, ale juz mieszcze sie tylko w jedna pare spodni i nie mam co nosic, wiec w koncu musimy sie wybrac na zakupy z mezem:)
a wiecie ze moj maz lubi chodzic na zakupy?moja mama mowi, ze to skarb, a nie maz :laugh:

no a o pielegniarkach dowiedzialam sie teraz doslownie i normalnie nie moge w to uwierzyc!jak tak mozna, dlaczego?co nimi kierowalo?

i Lilith, mysle ze masz racje, ze ten szpital teraz bedzie chcial reputacje podreperowac!wiec mysle ze do maja sie poprawia!i bedziesz mogla am rodzic!:)

jej mam nadzieje,z e nigdzie takie cos sie juz nie dzieje.koszmar.

reklama
Tamarunia,to widze,ze masz rece pelne roboty,bo w ich kulturze to teraz jedza duzo i sie modla przez miesiac tak?A jak tam z waszym slubem,jak to wygladalo????????A co do zakopow to faktycznie tylko sie cieszyc,z takiego faceta,bo moj nieznosi zakopow,dlatego jezdzi jak cos sam tylko po konkrety,a ja to bym do kazd3ego chial wejsc i zobaczyc co maja ;D
Ciesze sie ,ze czujesz sie ok,aby tak pozostalo,uwazaj na siebie ;)
pzdr

Do góry