reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Madziujka!! aha teraz rozumiem! a nie masz kamerki internetowej? albow telefonie?
ja aparatu tez niemam tylko kamere:)

reklama
Wiem, ze w 12tyg robia scan, ale dla mnie robili wczesniej, no bo mialam plamienie i do szpitala pojechala, a jutro ide na kontrole. Nie wiem ile sie placi, ale slyszalam, ze to sa nieduze pieniadze i chyba kazdy szpital inny ma cennik. Jutro powiem. No i nie mam jeszcze poloznej, bo nie przyslali mi jeszzce listu ze szpitala, no lae czekam cierpliwie do srody, jak nic sie nie ruszy pojde do GP i sie poskarze:)
No i juz niestety wiecej nie wiem. Jutro sie dowiem wiecej:) Mam nadzieje, chyba ze znowu mnie sparalizuje jak ostatnio. Moze to bariera jezykowa?no ale przeciez z mezem sie dogaduje i w ogole to tam tez powinnam, ech te kobiety w ciazy:)

Madziujka zjedz coś, jak czujesz taki głód nie dobrze tak się głodzić, wyczytałam w poradniku, że nie można dopuścić do tzw, wilczego głodu, bo jest bardzo szkodliwy dla bobo.
Tamarunia, ja też się martwię o język, a po angielsku mówię dobrze, ale jakos mnie stresuje, że nie będę mogła o wszystko zapytać, bo nie znam słownictwa medycznego.

Witajcie. Dzięki za rady właśnie mężusia wysłałam po sok z buraczków. Martwiłam się tą anemią bo przeczytałam że przez to może być problem z podziałem komórek no i wiecie odrazu wyobraziłam sobie że coś nie tak może być z dzidzią. Dziewczyny jak z waszymi brzusiami bo ja już prawie nie mieszcze się w spodniach i wstyd ale przytyłam już 2 kg. Matko obym jak hipopotam nie wyglądała. :laugh: :laugh: No i wiecie chciałabym już strasznie kupować ciuszki dla dzidzi. Oj strasznie. Ale wiem że zbyt wcześnie przynosi to pecha. :-[

a z tymi ciuchami to ja tez tak mam. jak chodzimy z mezem po sklepach i widze ciuch to mi oczy dookola glowy wiruja i oj maz za reke mnie wyprowadza i mow, ze za wczesnie. No ja wiem ze za wczesnie, trzeba sie powstrzymac. eh. A jesli chodzi o slownictwo medyczne, to ja sie troche podszkolilam i juz jest lepiej., aha i czytam magazyny w jez ang dla przyszlych mam zeby rozumiec o czym lekarz do mnie mowi i zeby potem jak juz pojdziemy z mezem do atenatal school czyli naszej szkoly rodzenia, wiedziec co i jak. no, ale jak tylko zaszlam w ciaze, tzn jak sie dowiedzialam o ciazy, to sobie wyobrazilam siebie rodzaca i ludzi wokol, a ja ani be ani me ani kukuryku. Och!!!no ale ja siebie ni doceniam. koniec. kropka. mam tak od zawsze:) Jej mam dobry humor dzis!!!wow!

No tak przynosi pecha, ale moja koleżanka wróciła z wakacji i przywiozła nam takie butki z misiem na przodzie na noworodka, słodkie strasznie. Tylko z drugiej strony troche byłam na nią zła, bo jak coś złego się stanie to co ja zrobię wyrzuce je :(? Ja wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale samo mi się napatacza. A propos spodni to ja se już kupiłam takie ciążowe z takim delikatnym elastycznym pasem po same pachy. Swietne są takie zielone bojówki, rewelacja mówie Wam. Urósł mi brzusio, ale to narazie tylko ja widzę, po spodniach.
Tamarunia muszę się rozejżeć za tymi czasopismami.

http://www.twojedziecko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=41

Nadia przeczytaj tu!! i nic sie waga nie przejmuj!!wazne ze masz apetyt!!!ja np niemam i ciagle czuej sie glodna ale niemoge nic przelknac!!
i nie przejmuj sie tak ta anemia ja mam anemie caly czas i wiem ze taka juz ma natura!:)

a co do ciuchow to juz inna kwestia! ja sie nieprzejmuje ze nie powinno sie!bo w czym mam chodzic?! teraz jakos za 2-3 tygodnie wybieram sie do katowic po spodnie! bo naprawde niemam co zakladac:) ja mam bluzki zamale swetry wszystko!brzuch mi mocno juz odstaje i duzo na piersi idzie i z normalnych  ubran zrobily mi sie krociutkie bluzeczki!!:)

Z internetu korzystam w pracy ...niestety.

Ale wiecie co mnie bawi ...mój mężus ogląda bajki od czasu gdy się dowiedział na 100% (bo mi ciągle nie wierzył aż test zrobił  ;) tak tak zrobił bo ja dałam tylko parę kropelek moczu a on już dalej się bawił i nie chciał pokazać wcześniej niż się upewni kochany straszliwie).

Ciuszki no no mi też się chce juz kupować ale jeszcze jest czas duuuuuuuuuużo czau :laugh:
I jak narazie to na wadze mam minus

reklama
Madziujka ja tez mam - i to 3 kg!! i leci jeszcze nizej ale juz sie nie mieszcze! mam tylko jedne spodnie nie ciazowe tylko takie fajne pod brzucholek ale nie bede ciagle w jednych galotach chodzic!!tak wiec ja za jakis kilka tygodni musie sie wybrac po rzeczy!

Do góry