reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Na USG widziałam dzidzie - jestem wg usg w 7 tygodniu -wg USG ma 12 mm a macica 33 mm - jak zeskanuję jutro zdjęcie to pokażę na wątku z USG.
Z koleżanką dopatrzyłyśmy czegoś co ma główkę itp ( ale mogą to być moje insynuacje)
Według lekarza wszystko w porządku. ;D
Niestety sprzęt taki średni sobie więc więcej się trzeba domyślać niż widać.
Mam sobie porobić badania i przyjść za dwa tygodnie z wynikami.
Następne USG za miesiąc.

Acha! Zmana terminu - na 05.05.2006

reklama
Ja mialam mdlosci przez jakies 1,5 tyg, ale od wczoraj zniknely. Moze to szpitalne jedzenie ;) albo ogromna dawka luteiny.
A moze po prostu swoje juz odcierpialam. Wymiotow nie zaliczylam na szczescie, ale musze Wam powiedziec, ze wczoraj zauwazylam jakis taki wiekszy brzuszek :D
Jak lezalam to tego nie widzialam, a wczoraj na spacerku do kibelka niespodzianka - wyraznie cos sobie pod pepkiem sterczy :). Ciekawe czy to efekt ciazy czy po prostu od lezenia tluszczyk urosl... Tak czy siak przyjemnie miec maly brzuszek :D

Gosiek no to super!!!! moja tez bedzie jakos tak :)
czekam wciaz na zdjecia brzuszek od was!ja wstawie za tydzien bo muszeprzejsc 8 tydzien....
Ewe ja czuje sie fatalnie...caly dzien mam mdlosci szrpie mna i juz naewt wymiotuje :( niemam apetytu...sikam ciagle i jestem spiaca:( ciagle kreci mi sie w glowie i slabne:( ale przynajmniej wiem ze z dzidzi wszystkooki :)

caluski i slodkich snow!!!
A+T oby juz bylo oki!!! i super ze brzuszek rosnie!! to naopewno on! zrob fotke i wstawiaj!!!!

Czesc dziewczyny!!
Jestem nowa. Termin mam na 5maja:)
Mam okropne mdloscii w dzien, tylko wnocy zyje normalnie:) Bardzo ciesze sie ze jestem w ciazy i drze o dziciaczka. To moja trzecia ciaz , dwie byly nieudane:(
We wtorek "our Fasolko"jak mowi moj maz(nie mowi w jez pol)miala tylko 5.5 mm. Malo jakos prawda?Bylam w szpitalu ze wzgledu na plamienie malutkie, ale podobno to dlatego, ze jajeczko sie zagniezdza i nie ma czym sie przejmowac. Jak beda jeszcze takie to znowu mam jechac do szpitala. Tym razem musi byc dobrze!!!
Bardzo serdecznie Was przyszle mamy pozdrawiam!!!!Trzymam kcuki za wszystkich!!! :)

Witaj Tamarunia!!! Gratuluje ci fasolki!!! i tak jak mowisz musi byc dobrze!!!!ja tez sie boje i dziewczyny tez ale trzeba byc silnym i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze!!! a mdlosci ja tez mam potworne...caly dzien...i w nocy niestety tez :( ale dzieki temu wiem ze fasolka sie rozwija i jest wszystko dobrze!! a co do plamienia to ja tez mialam i tez bylo to takie implantacyjne :) juz jest wszystko dobrze! ale w razie czego to jedz do szpitala!
A te 5 mm to fasolka czy pecherzyk ciazowy? bo jak fasolka to wydaje mi sie ze wszystko dobrze...no i zalezy kiedy mialas robione usg...zreszta usg teraz mylic sie moze tak o +/- 7 dni :)

Poproszę o dopisanie mnie do terminów majowych. Ja mam na 10 maja.
Dzięki za słowa otuchy, że nie tylko ja mam takie przypadłosci hi hi hi
Stwierdzam, że z dnia naa dzień jest coraz gorzej. Najbardziej boję się, ze zacznę wymoitować. To będzie straszne. Moja mama miała takie "przyjemności" do końca trzeciego miesiąca ::)

Przesyłam wszystkim pozytywne fluidki

Witaj Tamarunia! :) Gratuluje kruszynki

Tak mowicie, ze dzieki mdlosciom wiecie, ze z dzidzia wszystko ok, a mi serio przeszly od wtedy i jakos nie wracaja i az sie zaczynam niepokoic czy wszystko gra. (Ja to jestem panikara, ale po takich przezyciach jakie mialam teraz juz w ogole bede o wszystko drżeć)...

Dobrej nocki wszystkim przyszlym mamusiom...

reklama
Niemartw sie!! mnie tez juz przechodza!!! przez weekend bylo mi tylko troszke niedobrze...dzis bardziej i raz sie zwymiotowalam ale to naprawde spora roznica i mozliwe ze do konca 8 tygodnia przjda!!!! ja tez jestem panikara ale trzeba myslec pozytywnie!!!:)
dobrej nocki!!!

Do góry