reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

ja mysle, ze wiekszego problemu nie ma z myciem w tym, kwestia przyzwyczajenia, i przelamania stereotypu standardowej wanienki... Podnosisz odrobinke dzidzie, druga reka podmywasz. Moim zdaniem troszke za duzo wody jest tu na filmiku, dlatego ciezko byloby operowac maluszkiem podczas mycia. Ja stosowalabym mniej wody do namydlania i mycia maluszka, a potem troszke dolac by go oplukac i popluskac...

reklama
Aniam - a tak z ciekawosci - w czym chodzilas z Szymkiem na basen? Tzn co mial na pupci?
Ja tez bym chciala z mala zaczac chodzic, i tak wlasnie nie wiem...
I orientujesz sie jak wczesnie mozna zaczac takie kapiele?
I jak wczesnie mozna zaczac dziecko zanuzac?

Dla mnie to wiaderko to jakiś kosmos, wygląda to strasznie niewygodnie i dla rodzica i dla dziecka - dzieciaczek lubi sobie w wodzie pochlapać, pomachać nóżkami, a tutaj takie unieruchomione. Jakoś to do mnie nie przemawia.
A główkę jak tu umyć?

jak oglądałam ten filmik to mój mały tak zaczął kopać intensywnie.... tylko nie wiem czy dawał mi oznaki że też takie chce wiaderko czy wręcz odwrotnie... przemawiał:"mamo tylko tego nie kupuj!":-D
no wygląda to teroche śmiesznie ale jakie te dzieciątko na filmiku było spokojne podczas kompieli...podziwiam. z tą sztuką kompania w tym to chyba kwestia wprawy... ale co do umycia głowki to też się zastanawiam jak by w tym przypadku to zrobić:baffled:

Dla tych, co jeszcze pracują :-D

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=I7Zh5qdsEmI"]YouTube- Tak idziesz do pracy w poniedzialek i wychodzisz w piatek[/ame]

jak dla mnie wiaderko odpada,
w ogóle mi się nie podoba taka forma kąpania dzidzi
a do tego widziałam ze one chodza w Polsce po 116 zł
cena z kosmosu za kawalek plastiku

No bomba! Zaczynam się zastanawiać czy nie wrzucić kilku filmików z moim oszołomem... może gwiazdą by został :-D

reklama
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=D89aLBUzGGY"]YouTube- Czym się różni mózg mężczyzny od mózgu kobiety[/ame]

Dobre doooooobre -zrozumiałam mojego S właśnie!!!!

Do góry