reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

Widzę, że nie tylko ja stosowałam Dukana:)
Na Dukanie schudłam 8 kilo w 3 miesiące i przeszłam wszystkie fazy z zajebistym samopoczuciem i wynikami! W trakcie 7 miesiąca 4 fazy zaciążyłam z wagą 49 kg, dziś już 2,5 kg więcej! Trochę dużo, ale teraz ponad tydzień waga ani drgnie, więc mam nadzieję, że nie będzie tragedii!

Pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 56 i dobiłam do 73, co przy moich 158 centymetrach wzrostu sprawiło, że wyglądałam jak kulka! Nawet nie chcę myśleć, że znowu tyle mogłabym przytyć!

reklama
Ja też dukałam przed ciążą :p jednak poddałam się jakiś czas temu i ciężko było mi znów w to brnąć.
Zaczęłam ciąże z wagą 66,5 / 170cm (przy waszych wagach jestem wielorybem :szok:) a dziś rano waga pokazała 68 więc jeszcze nie jest najgorzej :-)
Aby maleństwo się dobrze rozwijało :-) później będę się martwić :-)

Ja się nie odchudzałam, miałam przejść na tę dietę ale nie zdążyłam bo zaciążyłam ;-)
Ostatnio ze swojej ciekawości zważyłam się na wizycie i ważyłam 70,6 - znów schudłam, a wydawało mi się, że przytyje. Non stop coś jem :-D a już 5 kg na minusie :-) Koleżanka na początku ciąży schudła 15kg urodziła zdrową dziewczynkę :-) więc może taki urok ciąż z dziewczynkami. Dodam, że mam jedynie nudności - tylko raz mi się zdarzyło rzyganko ;-)

Dzisiaj u położnej zakładałyśmy kartę ciąży... było więc pierwsze oficjalne ważenie... odejmę 0,5kg za ciuchy... no i wyszło 89kg !! jak ja się ważyłam w dniu pozytywnego testu było 87... więc 2kg na plusie już mam... muszę chyba przyhamować z ilością jedzonka :p bo jem jak odkurzacz :p

To wszystko zależy od wagi startowej...Standardowo, jeżeli nie masz ani nadwagi ani niedowagi to za normę uważa się 9-14 kg Ale ogolnie moim zdaniem to bardzo indywidualna sprawa, czy ma sie tendencje do zatrzymywania wody w organiźmie jakie duże jest nasze dziecko, bo może ważyć ok 2,5 kg a może też ważyć ok 4 kg i od wielu innych czynników, wiem, że dziewczyny z nadwagą czesto nic nie przybierają na wadze a dzieci rodzą zdrowe:) Ja mam nadzieję, że tak więcej niż te 12 kg nie przytyję...ale to tylko gdybanie...dziś waga pokazała o ponad 1 kg mniej! A nie wymiotuje, apetyt mam normalny, mam straszne zaparcia i czuje sie koszmarnie napuchnięta, wiec nie wiem czy baterie w wadze trzeba zmienić, czy tyle energii pochłania Kropka....Dzis bede u rodziców to się u nich zważę, zobaczymy:p

Ja dalej ważę tyle samo czyli 57 ale i tak się zbytnio tym nie cieszę do w ostatniej ciąży na tym etapie schudłam 5 kg:szok: a potem przywaliłam 25:szok:

reklama
Mi doświadczone mamusie mówiły, żeby walczyć z zachciankami typu słodycze. Wiem, że ciężko. Tak mówiły bo potem ma się nadprogramowe kg, które w niczym nie pomagają dzidzi. No i łatwiej schudnąć. Ja staram się jeść z głową, ale kurcze ciężko. Najgorsze jest to, że mam smaka coś zjeść, a nie wiem co. Zapiekana mi chodzi po głowie...

Do góry