reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

O widzę, że nie jestem sama z szybkim przybieraniem na wadze! Bo ostatnio jakoś mi się wydawało, że wszystkie chudniecie albo stoicie w miejscu i że tylko ja się robie większa:)

reklama
o jeju jeju !! właśnie obejrzałam zdjęcia sprzed ciąży i porównałam z aktualnymi. do tej pory widziałam tylko trochę większy brzuszek i biust. teraz widzę, że wszystko jest większe!! :szok: mam cichą nadzieję, że nie przybędzie mi 30 kg razem.

No i ja już mam troszke na plusie...Tak do połowy sierpnia waga wahała się w okolicach 51-52(za swoją wage startową zakładam 51) na początku ciąży było nawet poniżej 50 ale to chwilowo i głównie przez mdłości i stres...od ponad tygodnia się nie ważyłam az do wczoraj...no i jest 53 kg więc już dwa na plusie, wygląda na to ze się rozkręcam;) Z tego co czytałam to własnie najwięcej przybiera się w drugim trymestrze...

Ja mam 2,5kg na plusie. A w pierwszej ciąży najwięcej tyłam w trzecim trymestrze. Szczególnie ostatnie tygodnie- co weszłam na wagę to było więcej- przerażające:)
Ale ja tam się nie martwię bo jak wyszłam ze szpitala to ważyłam tyle co przed ciążą, i wierzę, że teraz też tak będzie:-)

U mnie jak do tej pory 3 kg na plusie - całkiem nieźle. Bałam się, że do tej pory nie wcisnę się już w żadne spodnie :-)

Paluszek można wiedzieć ile masz wzrostu?

Ja startowałam podobnie z 53 przy 169cm, potem miałam 51 przez mdłości, a teraz brzuch już mam dość duży i niestety tylko 1 kg na plusie:( za to schudłam w pupie, nogach i ręce mam bardzo chude. Niby jem teraz tyle co przed ciążą, czasem nawet trochę więcej, ale nic nie przybieram.

reklama
No niewiele wiecej niż Ty mam 172:) myslę ze nie ma sie jeszcze czym przejmować, ja wchodze we wszystkie swoje rzeczy bez porblemów a brzuszek choc nieduzy to jednak juz jest i zdecydowanie rózni się od tego z przed 3-4 miesiecy;) przypuszczam ze wszystko przed nami - poki dziecko dobrze sie rozwija to chyba tylko sie cieszyć e waga tak powoli sie zmienia:)

Do góry