reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze fasolki w kadrze :)

ja slyszalam o kilku takich pomylkach wsrod znajomych wiec owszem - zdarza sie to :tak:
kolezanka z forum do konca ciazy czekala na dziewczynke Maje i jakiez bylo zdziwienie gdy na porodowce pojawil sie chlopczyk :-p
przez kilka dni nie wiedzieli nawet jak dac mu na imie, bo w ogole takiej wersji nie rozpatrywali :laugh2:
dlatego ja sie wstrzymuje caly czas przed kupowaniem ciuszkow dla jakiejs okreslonej plci i kupuje tylko uniwersalne - choc poki co u mnie to oczywiste skoro plci nie znam, ale nawet jak poznam to dopoki nie urodze pewnosci miec nie bede ;-)

powiem szczerze, ze nawet czekam zeby zobaczyc ile u nas i czy w ogole pojawia sie pomyleczki :-D

reklama
Dziękujemy za gratulacje. My juz "pijemy" ;-) drugi dzień z radości że chłopiec. I Pan doktor powiedział że na 100 %, zadnych wątpiliwości - zresztą widzieliśmy gigantyczną armatkę (dumny tatuś :-) ).
A dzidziuś waży ok 500 g.

ja tez mam wsrod swoich znajomych takich co czekali na synka a urodzila sie laseczka :-)

ale w moim przypadku calkowicie wykluczam pomyłkę
są kobietki , co wyczuwają instyktownie u siebie ciąże
ja tego nie czułam
ale wyczuwam płeć :tak::cool2:

Ja też przyłączam się do gratulacji dla Mamuś z syneczkami :-D !!!!
Myślę, że jak widac jajeczka to na 100% jest chłopaczek i innej możliwości niema,ale jak na USG lekarz mówi, że dziewczynka to możliwe że jajeczka sie schowały :tak: (dziś słyszałam już trzecią taką historie znajomych).
Ale się nie przejmuje, my myślimy o naszym dziecku jak o naszej dzidzi mimo iż lekarz powiedział, ze dziewczynka,ale na wszelki wypadek myślimy o imionach dla obu płci ;-) :-)

Wiesz Melanie?:-)
Myślałam że tylko tak sobie to wmówiłam ale ja zanim w ogóle zrobiłam sobie test po prostu WIEDZIAłAM że jestem w ciąży, nie wiem czy to instynkt czy kobieca intuicja ale sie nie myliłam:szok:
co do płci też od początku "czułam" w sobie dziewczynkę, wszystkie moje marzenia, myśli związane z dzieckiem to myśli w których jestem ja i córeczka a nie synek. :tak::tak:
paradoksalnie co do imienia to miałam raczej pewność co do imienia męskiego (bo oczywiście zakładałam opcje że będzie chłopczyk) a imienia żeńskiego jak nie ma tak nie ma:no::no::-(

mi doktor mówił, ze urodze duże dziecko - wyczytal to s USG
no i co?
dziecko wcale nie było duże
o 1 kg sie pomylił

wiec nie wierzylabym tak w te okreslenia masy z usg ;-)

tez slyszalam, ze zdarzaja sie bardzo duze przeklamania jesli chodzi o wage wg usg

z drugiej strony pamietam, ze roksi23 pisalas o tym, iz jestescie z mezem wysocy i ze ciaza ciagle wychodzi jak starsza...wiec moze faktycznie wasz bobas jest troche wiekszy :happy:

reklama
Ja to nawet nie wiem jak jest waga mojej dzidzi.Nic mi nie mowili, a papierki z badania trzymaja przy sobie.

Dziewczyny czy procz melanie jeszcze na ktoras czekamy z usg bo ja juz sie zamieszlam :tak: :tak:

Do góry