reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

gagnes wspolczocia rozstepow :( wyobrazam sobie jak musialas sie wkurzyc!! 3mam kciuki zeby nie bylo za duzo!

Dziewczyny ja od paru dni mam problem z bolem kolan wieczorem i w nocy :( cos jak bole reumatyczne, tak denerwuje ze szok!! Wiecie moze czy jest cos czym moge to smarowac?

reklama
gagnes ja w rozstępach mam całe piersi, uda, posladki, kawałek pleców i nawet łydki wszystkie są bordowe i w zasadzie zajmuja 80% mojego ciała. Więc nie załamuj mnie z paroma na brzuszku ;) . Dodam ,że używałam wszystkich najlepszych i niestety najdroższych kremów dwa razy dziennie plus ostra gąbka codziennie...

to wszystko indywidualna sprawa. Niektórzy w ogole nie smarują i nie mają. Ja np smaruje, nie to zeby bardzo regularnie, ale na szczescie JESZCZE nic ma. I niech tak zostanie. Za to moja waga oszalała i juz mam własciwie 16,7 kg na plus .
Bedziemy z tym walczyły - skutecznie!

Płytkie rozstępy nie są takie straszne. Już przed ciążą miałam takowe na pośladkach i tylko w ostrym słońcu z bliska było widać cokolwiek.
Ja smaruje się wieczorami oliwką pod prysznicem od pierwszych dni ciąży. Potem masażyk i szczypanko. Rano wklepuje krem przeciw rozstępom i czasami w ciągu dnia jak pamiętam. I co? A no pojawiły sie jakieś kreseczki przy pępku, natomiast stare płytkie rozstępy pogłębiły się i jak napnę skórę to wygląda to jakby mnie ktoś nożem ponacinał :) Też byłam załamana, ale już się z tym pogodziłam. Biorę przykład z mojego M, ma potwornie grube rozstępy na pośladkach i nogach (od sportu) i się chłop nie przejmuje. Zresztą nie uważam by wyglądało to obleśnie.. blizna jak każda inna.

ja na razie rozstępów brak choć przytyłam sporo bo prawie 17 kg już....przekroczę 20 pewnie....
smaruję się zwykłym balsamem rano i wieczorem; wcześniej używałam trochę oliwki
liczę na moje geny - moja mama nie miała, siostra po dwóch porodach też nic nie ma; ale ja po dorastaniu mam parę płytkich na tyłku - ale mam b. jasną cerę więc słabo widać

adasza wiem co czujesz:-( ja ostatnio miałam problem żeby usiąść :wściekła/y:. Na szczęście krem trochę pomógł. Ogólnie jestem załamana, że będę miała cc ale jak pomyślę jakiego bym miała dużego "towarzysza" po sn to ta cesarka ma coraz więcej plusów.

martolinka
- lekarz zmienił zdanie i kazał mi tabletkę dziennie brać na podwyższone ciśnienie...jestem mega już zmęczona tymi wszystkimi lekami:(

Ja mam większość chyba dolegliwości ciążowych świata...czasami takie twardnienia bolesne podobnie jak na miesiączkę, tylko lżejsze i chwilowe. Ma któraś z Was dziewczyny takie? Do tego puchnę od stóp do głów-okropność:no:
Jutro zaczynam pranie i pakowanie torby, bo zaczynam świrować, że poród tuż tuż...

reklama
Do góry