reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

edytka- czekam na kwiecień;-)
A tak na serio to do zeszłej środy w ogóle nie brałam pod uwagę wcześniejszego porodu, ktg nic nie wykazuje pomimo twardnień, szyjka dłuuuuuuga na maksa i mega twarda, brzuch mam bardzo wysoko podobno. Ale po tych lekkich bólach ostatnio dzisiaj dzień pakowania i szykowania torby aj słer:tak:

reklama
a mi ostatnio dokuczają.... stopy! Ciągle mi w nie gorąco!!! Chodzę bez skarpet i omijam dywany żeby chodzić po gołych płytkach i panelach. Masakra jakaś.
Któraś tez tak ma? I moze wie dlaczego tak się dzieje. A jakoś nie zauwayżłam żeby mi puchły

g_agnes ja mam to samo ze stopami...ciągle mi gorąco w nie...w domu chodzę w takich pluszowych japonkach a najchętniej na boso...

Dziś w nocy poczułam ewidentnie jak Mała zamontowała się w główką na samiusieńkim dole. Uciska mnie dziś nią przez cały dzień, powodując niesamowity ból. Czuję Ją dosłownie 2-3 cm powyżej :p:p no wiecie czego :p:p więc jest naprawdę już chyba zamontowana w kanał rodny...do tego rozpycha się nogami przy żebrach, więc mam dziś niezłe atrakcje...

FUCK FUCK FUCK!!!!!
Z każdym dniem coraz więcej rozstępów na brzuchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wytrzymam tego psychicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny masakra!
Od wczoraj mam jakąś wysypkę na brzuchu :-(malutkie czerwone krosteczki, strasznie swędzące, od pępka w górę i tylko na brzuszku.
Swędzi jak diabli, ciężko się powstrzymać od drapania :baffled: Co robić? Smarować to czymś? Oliwką? Słyszałam, że wapno można pić. Chyba czeka mnie wizyta u dermatologa... Szlag :no:

reklama
Ewela, mi wyszla wysypka na dloniach w 7 miesiacu, lekarka kazala mi pic wapn (calcium) 3 razy dziennie. Zapewniala, ze nie szkodzi dziecku. Rzeczywiscie po 2 dniach zeszlo mi wszystko i do tej pory mam spokoj. Powodzenia i cierpliwosci.

Do góry