reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Dodam, że mi lekarz zalecił wapno już w 7 miesiącu... tłumacząc że dzidzia będzie ze mnie wysysać bardzo duże pokłady tego pierwiastka i lepiej za wczasu uzupełniać.
Ponoć po porodzie potem włosy nie wypadają .. ale to się okaże :)

Ja dziś nie spałam od 3 w nocy :( Mały szalał niemiłosiernie.. leżenie na boku graniczyło z cudem - rozpychał się co strasznie bolało! Na plecach też się nie dało, bo plecy bolą :( eh tragedia. Już musi mu tam być naprawdę ciasno.

Ostatnia edycja:
ewela grzyba ja ciagle mam jakies uczulenie, nawet lekarz cholerztaze podejrzewal, na brzuchu tez mam zawsze jakies czerwone male swedzace krostki to sie drapie i tyle, chociaz czasami to drapanie budzi malą, mi sie to paskudztwo nad pepkiem zrobilo, a ze mam tam blizne, ktora sie w ciazy rozlazla to juz w ogole obrzydliwe to drapanie jest
adasza u mnie ze spaniem tez problemy, raz nie spalam od 1 do rana, to w dzien bylam skonana, dzis od 5 do 8 a o 8 zasnelam :D

Stawianie się brzucha to nie są skurcze przepowiadające, tylko spinanie się mięśnia macicy, raczej niebolesne...ja mam od 20tyg ciąży, czasem co 2-3min, czasem, co 2-3godziny i tak już 18 tygodni :-D

basiek w ten spoosób jak najbardziej mogą się objawiać u Ciebiue skurcze przepowiadające:: ja też miałam treningi macicy od 20 tygoidnia w postaci twardnienia, zaczęłam 9-ty miesiąc i było ok i od około tygodnia apiać od nowa , twardnienia są dosyć nieprzyjemne! i moja położna mówi, że to są własnie ksurcze przepowiadające i trzeba się obserwować i liczyć odstępy boi jak staną się regularne to wiadomo:tak:

Jeżeli chodzi o problemy ze spaniem w czasie ciąży to poród zupełnie ich nie rozwiąze;-)maluchy wtedy dopiero pokażą co to nieprzespane noce;-)

Kurcze, najgorzej jak takie twardnienie obudzi mnie w nocy. Wtedy człowiek robi wielkie oczy i się zastanawia czy to już się coś zaczyna czy też nie ;-) heheh chyba powoli dopada mnie stresik przed porodowy :-p

Tak jak mówi Lene przepowiadające są nieprzyjemne, ale również nieco bolesne...Ja miewam po 2-3 godziny non stop, ale one nie przybierają na sile, a wręcz zanikają po jakimś czasie. Ja co prawda nie rodziłam wcześniej, ale wydaje mi się, że jak przyjdzie poród to nie pomylimy tego z niczym innym;-)

Dziewczyny, przepraszam za pytanie ale przed chwilą po wizycie w toalecie została mi na papierze duża ilość gęsto-białej wydzieliny. Niby nie różniła się niczym wizualnie od tej "codziennej" ale na moje oko było jej dużo więcej niż normalnie i była taka bardziej elastyczna. Czy to mógł być czop?:confused: Czytałam że powinien być podbarwiony krwią a ten nie był...

reklama
dziewczyny!!!

Skóra na brzuchu tak mnie boli jakby mnie ktoś ciął. Rozstępów już tgyle wyszło że masakra! :(
Jak złagodzić ten ból?

Do góry