reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Dodam, że mi lekarz zalecił wapno już w 7 miesiącu... tłumacząc że dzidzia będzie ze mnie wysysać bardzo duże pokłady tego pierwiastka i lepiej za wczasu uzupełniać.
Ponoć po porodzie potem włosy nie wypadają .. ale to się okaże :)

Ja dziś nie spałam od 3 w nocy :( Mały szalał niemiłosiernie.. leżenie na boku graniczyło z cudem - rozpychał się co strasznie bolało! Na plecach też się nie dało, bo plecy bolą :( eh tragedia. Już musi mu tam być naprawdę ciasno.

Ostatnia edycja:
ewela grzyba ja ciagle mam jakies uczulenie, nawet lekarz cholerztaze podejrzewal, na brzuchu tez mam zawsze jakies czerwone male swedzace krostki to sie drapie i tyle, chociaz czasami to drapanie budzi malą, mi sie to paskudztwo nad pepkiem zrobilo, a ze mam tam blizne, ktora sie w ciazy rozlazla to juz w ogole obrzydliwe to drapanie jest
adasza u mnie ze spaniem tez problemy, raz nie spalam od 1 do rana, to w dzien bylam skonana, dzis od 5 do 8 a o 8 zasnelam :D

Stawianie się brzucha to nie są skurcze przepowiadające, tylko spinanie się mięśnia macicy, raczej niebolesne...ja mam od 20tyg ciąży, czasem co 2-3min, czasem, co 2-3godziny i tak już 18 tygodni :-D

basiek w ten spoosób jak najbardziej mogą się objawiać u Ciebiue skurcze przepowiadające:: ja też miałam treningi macicy od 20 tygoidnia w postaci twardnienia, zaczęłam 9-ty miesiąc i było ok i od około tygodnia apiać od nowa , twardnienia są dosyć nieprzyjemne! i moja położna mówi, że to są własnie ksurcze przepowiadające i trzeba się obserwować i liczyć odstępy boi jak staną się regularne to wiadomo:tak:

Jeżeli chodzi o problemy ze spaniem w czasie ciąży to poród zupełnie ich nie rozwiąze;-)maluchy wtedy dopiero pokażą co to nieprzespane noce;-)

Kurcze, najgorzej jak takie twardnienie obudzi mnie w nocy. Wtedy człowiek robi wielkie oczy i się zastanawia czy to już się coś zaczyna czy też nie ;-) heheh chyba powoli dopada mnie stresik przed porodowy :-p

Tak jak mówi Lene przepowiadające są nieprzyjemne, ale również nieco bolesne...Ja miewam po 2-3 godziny non stop, ale one nie przybierają na sile, a wręcz zanikają po jakimś czasie. Ja co prawda nie rodziłam wcześniej, ale wydaje mi się, że jak przyjdzie poród to nie pomylimy tego z niczym innym;-)

Dziewczyny, przepraszam za pytanie ale przed chwilą po wizycie w toalecie została mi na papierze duża ilość gęsto-białej wydzieliny. Niby nie różniła się niczym wizualnie od tej "codziennej" ale na moje oko było jej dużo więcej niż normalnie i była taka bardziej elastyczna. Czy to mógł być czop?:confused: Czytałam że powinien być podbarwiony krwią a ten nie był...

reklama
dziewczyny!!!

Skóra na brzuchu tak mnie boli jakby mnie ktoś ciął. Rozstępów już tgyle wyszło że masakra! :(
Jak złagodzić ten ból?

Do góry