reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Ja też ratowałam się Stodalem, poleconym przez panią w aptece, jako bezpieczny dla ciężarówek :) Pomogło w dwa dni! Oprócz tego *spam*, miód, czosnek, cytryna itp... :) Aha i smarowałam się Wickiem :) Tylko z katarem zmagałam się długo i nadal coś tam się sączy, ale da się przeżyć...

Stodal jest homeopatycznym lekiem, wszystkie homeopatyczne sa dozwolone dla ciezarnych ale wiele osob uwaza ze malo skuteczne. Niektorzy sa tak przewrazliwieni ze nie polecaja innych preparatow w ciazy. Ja uwazam ze to czasami bledne, bo ostry kaszel jest duzo bardziej niebezpieczny niz niektore mocniejsze leki tylko zanim sie cos wezmie to trzeba skonsultowac sie z lekarzem lub farmaceuta.

Dziewczyny, a ja dzisiaj złapałam jakąś schizę...
Otóż w trakcie kąpieli wyczułam pod lewą piersią (kilka cm) jakieś uwypuklenie. Z prawej strony czegoś takiego nie ma, wyczuwam żebra, a z lewej właśnie czuję jakaś "małą poduszkę powietrzną" :-p Cóż to może być? Nie boli, w dotyku miękkie (jak purchawka jakaś), no i takie podłużne?? Wszystko poszło w górę, żołądek mi chyba chce wyjść :szok:
Niby nic wielkiego, ale ciągle myślę o tym...
Wizyta za tydzień, w czwartek, więc do tego czasu będę sobie to obserwować.
Ale może któraś z Was spotkała się z czymś takim??

ewela jedyną moją wypukłością pod żebrami jest ogromny brzuch:-D- obmacałam dokładnie i nic więcej tam nie czuję więc niestety nie pomogę...:sorry:

Ewela-ale masz to z boku czy bardziej centralnie? Chodzi mi o to czy mozesz mylic ktorys z organow? wszystko jest przesuniete mocno do gory wiec organy sa scisniete no ale jednak pod zebrami. Jesli chodzi o ta tkanke to jaka ona jest? Zbita i jakby oderwany od reszty ciala czy bardziej jakby fragment reszty organizmu polaczona z innymi elementami? Tak czy inaczej nie obejdzie sie bez badania fachowca. Na piersiach zmiany ktore trzeba leczyc to sa takie ktore stanowia jakby odreby element ciala, jak masz guzki polaczone z innymi tkankami to pewnie nic takiego.

izka- czuje to pod lewą piersią ( ale poniżej stanika ) i bym powiedziała, że nawet bardziej centralnie - w kierunku mostka (?) Te uwypuklenie nie jest ani twarde ani jakieś zbite, jak dla mnie nie ma to wyglądu grudki czy jakiegoś guzka. Mój mąż mówi, że dla niego to jak TŁUSZCZYK :eek: Ciężko to określić w sumie... Hmm...

Wiesz co to moze byc fragment ciala, organy sa tak powciskane u gory ze nie maja miejsca na "normalne" ulozenie. Jak nic nie boli to moze to byc fragment jelita.

reklama
Do góry