reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Pauletta
jak masz taki mocny kaszel to udaj się do lekarza, od takiego kaszlu skurcze moga się pojawić a ty i bez tego masz problemy z brzuszkiem
ja brałam na kaszel hedelix ale to mi lekarka przepisała

reklama
Robaczek- z tym kaszlem to jest tak, że się powstrzymuje, ale mnie to męczy... Jeżeli będzie mi się utrzymywało do jutr to drapanie to idę do lekarza, kurde jak nie urok to sraczka.

Pauletta a tak dorazniei nawilzajaco na sluzowke moze inhalacje z soli morskiej ? ja robilam na katar .... tez mnie meczylo wysmarkiwanie na sile i twarde brzuchy do tego :/ a po inhalacjach i goracych herbatkach popuscilo. Idz do lekarza - pogadaj, moze cos maja sprawdzonego.

ania ja mam wizyty co 2 tygodnie i młody za każdym razem ułożony jest inaczej...a że to moja 3 ciąża to czuję jak jest ułożony bo starsze dzieciaki ciągle kopały po żebrach i żołądku a teraz ciągle cierpi pęcherz i szyjka-a dodam jeszcze że moje starszaki już dawno głową na dół siedziały i nie były tak ruchliwe jak ten okaz:tak:;-) pauletta ja przy kaszlu dociskałam poduszkę do brzucha lub brzuch podtrzymywałam rękami i trochę pomagało- tak samo robię przy kichaniu ale może faktycznie lekarz poradzi coś mądrzejszego niż ja:rofl2: myself ja skurcze też mam takie jak pauletta i to dużo więcej przy leżeniu niż chodzeniu;-)

Ania jak Gabi się urodziła była dwa dni w inkubatorze , miała silną anemię i problemy z oddychaniem ale te problemy były w pierwszym dniu.
Leżałyśmy w szpitalu tydzień i do ostatniego dnia chodziła na dogrzewanie.

Pauletta ja jadę zaraz do apteki po ten prenatal i tantum verde bo chyba zaraz płuca wypluje od kaszlu...masakra jakaś...daj znać jak u Ciebie z rana i co Ci lekarz powiedziała w razie czego...

A ja znowu z problemem, ale tym razem w tym dziale :D

Od wczoraj a może od kilku dni (wczoraj się nasiliło) Boli mnie brzuch na wysokości pępka i też w tym samym miejscu twardnieje boli mnie jak by to była kolka. Jak stoję to co jakiś czas brzuch robi się taki "ciężki"
A ten ból kolkowy pojawia się praktycznie w każdej sytuacji najczęściej jak się zginam lub stoję, ale zdarza się że jak leże to również boli.
Nie jest to ból nie do wytrzymania i nie boli cały czas. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, więc na pewno się o to zapytam

Pauletta, Kasia-u nas przy silnym suchym kaszlu dajemy syrop zawierajacy dekstrometorfan, w Pl sa tez bardzo popularne. Hamuje osrodki kaszlu w mozgu ale nie ma dzialania uzalezniajacego jak np. Kodeina. Bezpieczny w ciazy. Na pewno lepiej pic syrop przeciwkaszlowy niz kaszlec calymi dniami, Bo to Moze wzmagac skurcze. Zdrowka babeczki!

Mi już lepiej, nie mam prawie w ogóle kaszlu! Teraz odpoczywam i faszeruję się moimi lekami, żeby uspokoić zbuntowany brzuch...Mały tylko pogarsza sprawę, bo dziko hasa:szok:

reklama
Do góry