reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

myself : moje skurcze jak Pauletta pisze... brzuch jak skała... ucisk na pęcherz... trudności z oddychaniem przy tym mam i uczucie napięcia, ciągnięcia w dół... trwa to około 30 sekund i przechodzi... najczęściej w czasie ruchu... chociaż czasem nie wiadomo kiedy złapie nawet podczas wypoczynku. Tak napisał reniuszek Twoje dolegliwości jak najbardziej też mogą świadczyć o skurczach... czytałam, gdzieś, że takie bóle okresowe, które przechodzą na uda wcale nie są bezpieczne, nie chcę Cię nakręcać , ale może powinnaś sięwcześniej z ginek skontaktować, albo skocz na ip???? czekamy na info!
adasza: też mnie ta kość ogonowa napi***** niemiłosiernie.. najgorzej jak wstaję po dłuższym siedzeniu:baffled:

reklama
No mi do dziś też się wydawało że nie mam skurczy ale po dzisiejszym łażeniu po sklepach nawet mnie troszkę pobolewa. Ale zaraz zaaplikuję sobie nospe i poleżę. Pewnie przejdzie. Jak piszecie o swoich skurczach tych niebolesnych to ja też tak czasami miałam.
Kurcze wszystko przechodzę jak by pierwszy raz bo osiem lat przerwy a przy Gabrysi miałam cesarkę zanim coś się zaczęło dziać i nawet nie wiem jak wyglądają skurcze. Nieźle co ?

niebolesne skurcze sa w normie jesli nie postepuje przy tym skaracanie sie szyjki, skurcze ktorym towarzyszy bol jak na miesiaczke sa grozne. najlepiej byc w kontakcie z lekarzem i na biezaco z tym jak wyglada szyjka itd i nie bagatelizowac kazdego nieznanego bolu .

myself nie czekaj i dzwoń do lekarz lub jedź na IP,ja bóle okresowe zlekceważyłam przez kilka dni i stało się jak sie stało,szyjka skrócona wszystko miękkie,lepiej dmuchać na zimne,jak nic nie bedzie to odeślą ciebie do domku i już,czekamy na wieści
Lene i adasza współczuję tych bóli,oby szybko minęły,pewnie maluszki uciskaja na sploty nerwowe
edytka a dlaczego miałaś z Gabrysią cc? czy teraz też tak będzie?
martolinka ze starszą córką miałam identycznie,na szczęście nie pojawiło sie białko w moczu,ale jak chodziłam na pobranie krwi to pani pytała- czy na pewno mnie mąż nie bije:baffled::baffled::baffled: bo bylam tak napuchnięta na twarzy hit sezonu
zeberka a kiedy tobie maluszek obrócił się główką w dół,mój juz zmienił 5 razy pozycje,teraz jest ułożony pośladkami:sorry2::sorry2: na pryszcze nie zwracaj uwagi, hormony się unormują pryszczaki znikną
Renatal trzymam kciuki za ciebie

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi!! Ja właśnie takiego napinania się brzucha nie odczuwam. Pewnie to dobrze.

Te bóle "miesiączkowe" to miałam wczoraj wieczorem i po ok. godzinie i 2 nospach przeszły...ale nastraszyłyście mnie trochę i jak się dziś powtórzą to pojadę na ip, niech sprawdzą co się dzieje...moja szyjka wg lekarza na razie jest wystarczająco długa (34 mm) ale rozwarcie już jest problemem...być może za 2 tyg założy mi pessar, zależy jak będzie sytuacja wyglądała i czy wyjdzie mi jałowy posiew z pochwy.

Aniaw23 miałam cc z Gabi bo mam słabe nerki i przycisnęła mi je czego powodem było osłabienie ich pracy i bardzo szybko wzrastało mi białko. A że działo się to na przełomie 35/36 tc lekarze postanowili zakończyć ciąże żeby ratować moje nerki. Po wszystkim dowiedziałam się że białko było tak duże że nefrolog obawiał się że nie zdążą z cesarką i będą musieli mnie dializować. Ale udało się.

Edytka mam jeszcze jedno pytanie,czy jak mała sie urodziła w tym tygodniu to obeszło się bez inkubatora???

Ania
chyba nie obejdzie się bez inkubatora, przynajmniej tak myślę, wśród lipcówek(tam gdzie się udzielam) to dwie ostatnio urodziły dzieci na tym etapie i obie dziewczynki trafiły do inkubatora, mimo iż oddychały i było ok, ale w celu dogrzania dzieci tam umieszczono

reklama
Dziewczyny! Jakie macie sposoby ciążowe na kaszel??? Kurde, ja już nie wyrabiam. Od samego smarkania ciągle spina mi się brzuch, już nie mówiąc o kaszlu... Próbuje się powstrzymywać, ale już nie daje rady- ile można? Boje się, że od kaszlu zaraz urodzę! :szok: Biorę Prenatal, tantum verde, czosn i już nie wiem czym mogę jeszcze sobie pomóc:wściekła/y:

Do góry