reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Kivinko-musisz sie chyba z lekarzem skontaktowac, masz stan zapalny drog moczowych bankowo. Moze Cie skieruja na posiew, lekarz musi oszacowac jak powazny jest to stan i w zaleznosci od bakterii moze zapisac antybiotyk lub cos slabszego-wymieniona juz przez Madziake zurawina lub furagina. Trzymam kciuki.

reklama
Dziewczyny mam trochę krępujący problem... otóż pojawił mi się wyczuwalny palcami guzek na wardze sromowej w zasadzie zaraz pod brzuchem prawie na granicy włosów z lewej strony. Jest miękki, bezbolesny, bezbarwny, nie swędzi, wielkości ziarna fasoli, trochę jak taka miejscowa opuchlizna... miałyście może coś takiego...? dodatkowo w ostatnich dniach dostałam małej nieswędzącej wysypki na brzuchu, nie wiem czy może mieć to związek...
wizyta dopiero w sobotę :-(

Myself-trudno tak powiedziec przez neta, lekarz musialby zobaczyc. Ale podejrzewam ze moze to byc bakteryjne-myj bardzo pozadnie mydlem jak zajdzie po kilku dniach to jakas bakteryjka sie przyplatala. Jesli nie jest to tkanka taka jakby oderwana od reszty ciala tylko jakby polaczona z pozostalymi tkankami to nie ma sie czym martwic na zapas, bo pewnie bakteryjne.

dziewczyny z problemami z szyjką - czy któraś z Was ma wewnętrzne rozwarcie??? wizyta za 2 dni, a ja zaczynam wariować że za wcześnie urodzę....albo że wyląduję w szpitalu...

myself Pauletta dobrze mówi, ale myśle że skoro lekarz przy usg nie zwrócił ci na to uwagi to spokojnie możesz poczekać do wizyty i wtedy się o wszystko wypytasz. Nie denerwuj się :happy2:

kivinko ogranicz sol i trzymaj nogi wyzej glowy jak lezysz, poza tym mozesz sobie robic mini masaze specjalna rekawica, zeby poprawic krazenie, prysznicujac sie robic na przemian natrysk zimna - cieplejsza woda. pamietaj , zeby strumien wody lac od stop do gory, same stopy mozesz moczyc w soli :)

reklama
Kivinko-nie chce straszyc ale opuchlizna moze byc niebezpieczna wiec przy nastepnej wizycie koniecznie powiedz lekarzowi a jesli sie pogorszy to zadzwon do lekarza. Opuchlizna moze byc pierwszym symptomem stanu przedrzucawkowego i wowczas trzeba byc juz pod stala opieka u nas nawet wywoluja dzidziusie na sile. Nie mowie ze masz rzucawke ale obserwuj czy sie nie rozwija w niebezpiecznym kierunku.

Do góry