reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Edytka to nie był mój gin niestety on nawet nie zwrócił na to uwagi a ja mu nie mówiłam... przy okazji skurczy macicy wybrałam się do rewelacyjnego lekarza, który w ramach wizyty zaproponował mi badania genetyczne małego i własnie w trakcie tych badań pomiar jednej komoryu w główce (dokładnie lewej) mu się nis podobał. Zlecił kolejną wizytę za 3 tygodni, abu sprawdzić co dalej... okazało się , że przegroda zmalała i ma prawidłowe wymiary! powiedział też, że każdy z nas jest inny i nie mozna generalizować... nie mamy takich samych głów, rąk, nóg... liczę , że u Ciebie będzie to po prostu spora główka malutkiej. oby!!!! trzymam kciuki za Was !

reklama
Ja dzisiaj pół nocy z bólu przeryczałam:-( Tak cholernie bolało mnie coś pod sercem, że myślałam, że mnie na sygnale odwiozą. Nie wiem co to, trzustka? Chyba trochę za wysoko jak na trzustkę. Co tam jest, od razu pod sercem?
Na szczęście nad ranem przeszło bo już opadałam z sił:-(

centralnie pod sercem to nie wiem...ja miewam takie dość silne bóle z prawej str pod żebrami i gin powiedział że to albo dziecko uciska mi woreczek żółciowy albo to kolka wątrobowa -boli tak, że się czasem wyprostować nie mogę...

dziewczyny jakoś tak omijam ten wątek.

edytka renatal mam nadzieje, że wszystko ułoży się pomyślnie.
kivinko nie mam pojęcia co to mogło być. Zapytaj może swojego lekarza.

kivinko a nie masz kłopotów z zaparciami??? u mnie ból był przeszywający nad samą macicą... okazało się że to zaparcie potworne było.. polecam kiwi... jem po 3 -4 dziennie i jakoś mi łatwiej po tych owocach jest no i zrezygnowałam z żelaza, bo po nim to już w ogóle meksyk miałam.

kivinko może to wzdęcia lub jak pisze Lene zaparcia. Ja tak czasem miewam że mam takie bardzo bolesne wzdęcia, z takimi jakby nerwobólami w okolicach serca. Spróbuj z espumisanem.

kivinko: dokładnie , ja też byłam w szoku , że to tak wysoko, no ale wiadomo nasze jelita i żołądek są teraz bardzo wysoko bo macica je tam przemieściła... ja też w szoku byłam .... ulgę poczułam jak udało mi się w końcu ... no wiesz;-):szok:... i ból jak ręką odjął:happy:

Kivinko-z tego co piszesz to mi sie zdaje ze to zoladek, zaraz pod sercem lezy zoladek. Pamietaj ze wszystko jest przesuniete do gory a niestrawnosci na naszym etapie beda sie niestety tylko poglebiac. Dlatego zaleca sie jesc male porcje i czesto. To samo bedzie ze zgaga. Trawienie jest nieco utrudnione. No ale dopytaj lekarza niech Cie zbada i stwierdzi czy to to czy cos innego moze.

reklama
Kivinko wygląda na infekcję dróg moczowych. Skontaktuj się z lekarzem. Pewnie trzeba będzie machnąć posiew, ewentualnie zaleci Ci Furaginum lub inny "pęcherzowy specyfik" :) Nie ma tragedii, ale trzeba podleczyć :) Do czasu konsultacji z lekarzem- żurawina w dużych ilościach! Trzymam kciuki! :)

Do góry