reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
edytka78 doskonale rozumiem Twój strach i niepewność. Ja jestem już po dużych przejściach (wodogłowie też mam już za sobą) a kolejne nowe się mnożą:-(. Ponieważ mam ciążę patologiczną ciąża prowadzona jest w klinice odległej od naszego miasta o ponad 200km. W 21 tyg. dowiedziałam się, że mój synek ma powiększone miedniczki nerkowe oraz ubytek w przegrodzie międzykomorowej. Lekarz stwierdził, że na tym etapie możemy tylko obserwować. W 24 tyg. miedniczki i ubytek były bez zmian - wielka radość, że nie rosną. Niestety w 27 tyg. jedna miedniczka urosła i to dość sporo (u zdrowych dzieci ma ok. 3mm u nas 12 mm), do tego lekarzom nie podoba się kolejna rzecz w serduszku naszego synka. Teraz czekam z niecierpliwością na kolejne usg w 31 tyg. z nadzieją w sercu, iż nic więcej nie urośnie. Od tego wszystkiego zaczęła mi się skracać szyjka macicy i jutro będę miała zakładany pessar. Dlatego uważaj na siebie i nie czytaj za dużo bo można zwariować od tego co się wyczyta na internecie. Trzymam kciuki, żeby komory nie rosły wręcz, żeby malały.

reklama
Będę rodzić w Policach bo tam mam wszystkie badania i jest to Klinika pełniącą rolę ośrodka referencyjnego III stopnia dla województwa zachodniopomorskiego.

Do góry