reklama
ilooonka
mama Emisi :)
reniuszek - wpółczuję :/ choc u mnie też nie jest za wesoło, no ale odkąd odstawiłam moje kochane słodycze jest jakby troszke lepiej....jak opiję się wody ng to juz mam z górki 
kasiagaw
Fanka BB :)
reniuszku a próbowałaś może soki świeżo robione...takie warzywno-owocowe. Mój eMek cierpi na zaparcia już od dawna i to mu tylko pomaga. Oczywiście na czczo...
julianna ja się tak zastanawiam, bo dno macicy to w moim rozumieniu miejsce gdzie powinno się czuć dzieciaczka najniżej tak? No to ja mam chyba na spojeniu łonowym, bo nieraz czuje moją Księżniczkę właśnie tam...rozwiej moje wątpliwości proszę...
julianna ja się tak zastanawiam, bo dno macicy to w moim rozumieniu miejsce gdzie powinno się czuć dzieciaczka najniżej tak? No to ja mam chyba na spojeniu łonowym, bo nieraz czuje moją Księżniczkę właśnie tam...rozwiej moje wątpliwości proszę...
reniuszek
Love in the knick of time
kasia ba! codziennie rano soki prosto z sokowirowki .... buraczkowo marchewkowy, tudziez selerowo mandarynkowy i inne . Niestety pite w ilosciach hurtowych nic a nic.
A dno macicy to miejsce, w ktorym macica jest najwyzej. Mozna to wyczuc na brzuchu kilka centymetrow powyzej pepka
Dno jak sama nazwa wskazuje powinno byc na dole, ale to tylko z naszego punktu widzenia. Bo "wg macicy" dno to ona ma na naszej gorze 
A dno macicy to miejsce, w ktorym macica jest najwyzej. Mozna to wyczuc na brzuchu kilka centymetrow powyzej pepka
K
kivinko
Gość
reniuszku może to zabrzmi drastycznie, ale słuchaj...
Jakiś miesiąc temu miałam takie zaparcia, że spędziłam jakieś 3h na kibelku i nic, poszukałam na necie, poczytałam i jedna dziewczyna ( nie wiem już jaka to stronka była) poleciła domową lewatywę....
Do małej strzykawki nabierasz ciepłej (letniej) wody z mydłem (najlepiej w płynie) i to wstrzykujesz... no wiesz gdzie.
Ja z desperacji i wszystkiego innego wyczerpanego, spróbowałam.... I powiem Ci, że jak ręką odjął. Od tamtej pory mam spokój. Może nie brzmi to profesjonalnie, ale woda z mydłem na pewno nie zaszkodzi, a nóż Tobie też pomoże?
Jakiś miesiąc temu miałam takie zaparcia, że spędziłam jakieś 3h na kibelku i nic, poszukałam na necie, poczytałam i jedna dziewczyna ( nie wiem już jaka to stronka była) poleciła domową lewatywę....
Do małej strzykawki nabierasz ciepłej (letniej) wody z mydłem (najlepiej w płynie) i to wstrzykujesz... no wiesz gdzie.
Ja z desperacji i wszystkiego innego wyczerpanego, spróbowałam.... I powiem Ci, że jak ręką odjął. Od tamtej pory mam spokój. Może nie brzmi to profesjonalnie, ale woda z mydłem na pewno nie zaszkodzi, a nóż Tobie też pomoże?
reniuszek
Love in the knick of time
kivinko lewatywa w ciazy w przypadku nadmiernych skurczy miesnia macicy jest ZABRONIONA ! absolutnie - grozi to poronieniem !
jak bylam w szpitalu jednego dnia, po kilkudniowych zaparciach dali mi dwa czopki - ja myslalam ze to lewatywa madra
ale normalnie NIE WOLNO w przypadku SKURCZY, bo mozna sobie narobic.....
podobnie z parciem na kupke - jest to ABSOLUTNIE ZABRONIONE ! - bo tak miedzy innymi skracaja sie i miekna szyjki!
jak bylam w szpitalu jednego dnia, po kilkudniowych zaparciach dali mi dwa czopki - ja myslalam ze to lewatywa madra
ale normalnie NIE WOLNO w przypadku SKURCZY, bo mozna sobie narobic.....
podobnie z parciem na kupke - jest to ABSOLUTNIE ZABRONIONE ! - bo tak miedzy innymi skracaja sie i miekna szyjki!
kasiagaw
Fanka BB :)
reniuszku dzięki za wyjaśnienie...tego bym na pewno nie wymyśliła, że dno to na górze

co do rady kivinko to też wydaje mi się, że takie coś może pomóc...moja psiapsióła w największej potrzebie też zrobiła sobie samodzielnie taką lewatywkę i później goniła papier toaletowy po domu, bo na zakrętach nie wyrabiała i jak ręką odjął...

reklama
K
kivinko
Gość
cholera... bo Ty skurcze masz? nie doczytałam, wybacz, dużo dziewczyn tutaj i mi się wasze dolegliwości mylą, przepraszam Cię bardzo, nie chciałam źle!:-(