reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

reklama
exquise​ nie stosuję nic a nic :) Wyszłam z założenia, że jeśli coś ma się pojawić to i tak się pojawi :)
Nieprawda! Nie zrób sobie tego, co ja swojemu brzuchowi !!!! Smaruj się czymkolwiek (oliwka, balsam do ciała) ważne żeby często - przynajmniej 2 razy dziennie (szczególnie dokładnie na dole i przy pępku). Nawet 1 dzien niesmarowania może wszystko zaprzepaścić.

Po pierwszej ciąży mój brzuch wyglądał i nadal wygląda strasznie. Niby się smarowałam, ale tylko od czasu do czasu, teraz nie moge tego cofnąć. Swoje przepłakałam z tego powodu, wiec błagam smarujcie się, żeby nie przechodzić tego co ja. :confused2:

Niektóre dziewczyny napiszą, że mimo smarowania można tez mieć rozstępy, co pewnie jest prawdą, ale jeżeli można zmiejszyć prawdopodobieństwo ich wystąpienia nawet o 5% to warto!!!!

Edit: moja obecna waga: 60 kg, wzrost 171cm

Ostatnia edycja:
nefretete masz rację w 100%! ja żałuję, że nie zapobiegłam rozstępom na biuście, ale pojawiły się ekspresowo. Ale powiedziałam sobie, że to się nie powtórzy z brzuchem. Tym bardziej, że te na brzuchu są bardziej widoczne.
A stosowałaś jakiś krem na blizny, żeby zmniejszyć ich widoczność? ;-) to często pomaga.

martolinka :-) mnie też on bawi, tym bardziej, że idealnie obrazuje moje podejście do wagi :)

exquise ja sie namietnie i sumiennie w poprzedniej ciąży smarowałam . Mimo wszytko nie uchroniłam się przed szerokimi na 2 cm rozstepami. Potem wydałam kupę kasy na krem do blizn- NoScar . Nic nie pomogło. Potem zaczęłam używać balsamu Palmers na rozjaśnianie rozstępów i już tu widać poprawę;-)
teraz też sumiennie się smaruję i może już mnie tak pokarało że tym razem nic sie nie pojawi;-)

martolinka ja mam na biuście bardzo drobne rozstępy, takie "nitki" ale za to są gęsto ułożone i ciemne, przez co nie wyglądaja ani trochę lepiej. Brzuszek mam chyba za mały na rozstępy, ale i tak dziś w nocy śniło mi się że się pojawiły :-D gdzie kupowałaś ten balsam?

neferetete dziękuję za radę, ale to mój wybór i nie zamierzam w dalszym ciągu wydawać kasy na "cudowne" maści. Po pierwsze - nie stać mnie na to, po drugie - 90% znajomych, które się smarowało i tak nie uniknęło rozstępów i teraz przeklinają to całe smarowanie. Rozumiem dziewczyny, które są zapobiegliwe i się smarują, do mnie po prostu to nie przemawia i tyle. Póki co nie narzekam. Brzuch wielki jak balon, a rozstępów ani śladu. Wydaje mi się, że na to nie ma recepty. A rozstępy albo będą albo nie

kivinko calkowicie sie z Toba zgadzam :) ja n smaruje tylko jak mam sucha skore - ale to rzadkosc, co do wlasciwosci specyfikow, ktore odbudowuja warstwe kolagenowa skory to bzdura :) wszystko zalezy od tego w jakiej kondycji byla Twoja skora przed ciaza :)
ale z tego co wiem jest dobry krem wybielajacy rozstepy i redukujacy ich drastycznasc -palmers :)

reklama
Kivinko masz zupelna racje ja tez nie uzywam nic na rozstepy i odpukac narazie nic nie mam ale mimo wszystko codziennie uzywam oliwki bambino mam nadzieje ze dzieki temu po porodzie moj brzuszek szybciej wroci do formy i ze mi zadne zwisy nie zostana...

Do góry