izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Kiki-sliczne zdjecie, sliczna z Ciebie babeczka i sliczny maly brzuszek :-)
Co do diety to powiem wam ze ja zapisuje ale nie tak dokladnie wszystko co zjem, tylko mam tabelke i wpisuje ile mialam porcji warzyw, owocow, wapnia (nabialu), zboza i miesa. Czasami mi wychodzi pod koniec dnia ze za malo nabialu to na kolacje jem zolty ser czy twarozek :-) Moze to smieszne troche ale jakos tak sie kontroluje.
Kasiagaw-to ja mam podobna diete do Ciebie, warzywa bardzo lubie, owoce tez ale za duzo ich nie moge zjesc bo az sie za kwasno mi robi :-) 2-3 porcje dziennie.
G_agness-jesli chdzi o te warzywka to ja do kazdego jedzenia cos dodaje np. jak na sniadanie czy kolacje robie kanapke to od razu z salata, papryczka czerwona, pomidorkiem. Jak twarozek to ze szczypiorkiem, rzodkiewka albo ogorkiem swiezym, do obiadu zawsze mam jakies jedno gotowane np. marchewka, brokuly, brukselki albo swieze poidory/papryka/slata/ogorek wymieszane z odrobina oliwki i skropione cytryna albo por pokrojony na kawaleczki i sparzony wrzatkiem z dodatkiem jablka albo cukinia pokrojona w paseczki i zawinieta w folie aluminiowa i do pieca na 5-10 minut. Czesto tez robie kapuste kiszona z marchewka i jablkiem albo ogorek kiszony. Czasami tez marynaty-gotowe np. kapusta czerwona. Chyba sie troche zapedzilam w kulinaria
Co do diety to powiem wam ze ja zapisuje ale nie tak dokladnie wszystko co zjem, tylko mam tabelke i wpisuje ile mialam porcji warzyw, owocow, wapnia (nabialu), zboza i miesa. Czasami mi wychodzi pod koniec dnia ze za malo nabialu to na kolacje jem zolty ser czy twarozek :-) Moze to smieszne troche ale jakos tak sie kontroluje.
Kasiagaw-to ja mam podobna diete do Ciebie, warzywa bardzo lubie, owoce tez ale za duzo ich nie moge zjesc bo az sie za kwasno mi robi :-) 2-3 porcje dziennie.
G_agness-jesli chdzi o te warzywka to ja do kazdego jedzenia cos dodaje np. jak na sniadanie czy kolacje robie kanapke to od razu z salata, papryczka czerwona, pomidorkiem. Jak twarozek to ze szczypiorkiem, rzodkiewka albo ogorkiem swiezym, do obiadu zawsze mam jakies jedno gotowane np. marchewka, brokuly, brukselki albo swieze poidory/papryka/slata/ogorek wymieszane z odrobina oliwki i skropione cytryna albo por pokrojony na kawaleczki i sparzony wrzatkiem z dodatkiem jablka albo cukinia pokrojona w paseczki i zawinieta w folie aluminiowa i do pieca na 5-10 minut. Czesto tez robie kapuste kiszona z marchewka i jablkiem albo ogorek kiszony. Czasami tez marynaty-gotowe np. kapusta czerwona. Chyba sie troche zapedzilam w kulinaria