reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

dziewczęta kochane....czy Was też tak strasznie wybrzuszyło...normalnie mam taki wzdęty brzuchol, że nie jak 5 tydzien, ale jak 5 miesiąc wyglądam...wiem, że to nie jest TEN brzuch, ale wygląda śmiesznie....i mnie denrwuje...bo nie chcę go wciagac za bardzo ze względu na Żółwika, ale jednocześnie mam tak ciasno w spodniach...ale nie bedę przecież juz w ciązowych chodziła....

Mam to samo odkąd jestem w ciąży brzuch i to tę górną część niesamowicie wywaliło mi do przodu. Nie wiem czemu i wcale mi się to nie podoba :/

reklama
vilmaq moj mezczyzna mojego biustu za bardzo nie ogarnia haha
i szczerze mowiac nie ma czego zazdroscic... pod biustem mam ok 67 w talii 73(nie w tej chwili rzecz jasna ;)) moj kregoslup od zawsze krzywy i bolacy... do tego staniki w takich cenach ze szok wiec zostaja okazje na allegro. Niestety czesto jest tak ze liczy sie rozmiar a nie czy stanik mi sie rzeczywiscie podoba :-(No i z ciuchami tez nie ma za bardzo w czym wybierac bo co z tego ze biust na rozmair 44 skoro cala reszta 38?
a poza tym jestem nauczycielem i zdarza sie ze moi uczniowe w ogole nie sa zainteresowani tym co mam im do powiedzenia... zgroza ;-)

Co do brzucha dziewczyny to moj tez jest calkiem spory haha i na powazne rozwazam kupno jakichs gaci ;)

:( Faktycznie, tak drobnej osobie ciężko jest nie odczuć takiego balastu. Wierzę że dla ciebie nie jest to poręczne, pamiętam jeden z odcinków Trinny & Suzana kiedy wieszały kobitkom na szyi tyle kg cukru ile odpowiadało wadze ich biustu. Każda kobieta odczuwała dodatkowo ten ciężar więc T&S próbowały im wytłumaczyć że to właśnie taki balast na codzień noszą i jak ważne jest umiejętne rozkładanie tego itd itp..

Mam to samo odkąd jestem w ciąży brzuch i to tę górną część niesamowicie wywaliło mi do przodu. Nie wiem czemu i wcale mi się to nie podoba :/

to jest koszmarne...wygladam jakbym się najadła kapuchy, albo co...zaraz mnie rozsadzi...i jak tu sie ubierać....w końcu w ciązowe jeszcze raczej nie wskoczymy....a w normalych ubraniach wygladam jak debil z wywalonym bandziochem, który wygląda jak u grubej baby a nie jak w ciżay!

też sobie to tłumacze ciągłym wzdęciem tymbardziej że brzuch jest twardy tu u góry też :/ no nic trzeba to jakoś tuszować :/

franky - oj...no wlasnie ja to mam chyba jeszcze wiekszy bebech....a z całą pewnością to nie są jeszcze nasze fasolki....bo za wczesnie ....pewnie nam się tam w środku przestawia wszytsko i wychadzą nam jelita i żoładek....dodatkowo wytwarzamy znacznie więcej gazów i one nas wydymaja...
ale słyszałam, że Espumisam mozna w ciązy...potwierdzacie...bo ja już dłużej nie wytrzymam...jak siedzę...to mi klawiature zasłania....

karolcia ja wiem ze to nie fasolka, ale ja tak reaguje na leki rozkurczowe - jak ich nie biorę to brzuch jest prawie płaski
no ale odstawic ich nie mogę i przez to moje "mięśnie odpoczywaja" i dlatego wszystko "wisi"

ale słyszałam, że Espumisam mozna w ciązy...potwierdzacie...bo ja już dłużej nie wytrzymam...jak siedzę...to mi klawiature zasłania....

Podoba mi się Twoje poczucie humoru :D. Ogólnie mam tak samo, a z espumisanem nie mam pojęcia jak ktoś wie niech pisze bo faktycznie dodam do tego że chodzę i cały dzień mi się odbija(!) powietrze + żołądek (?) wzdęcia?! może faktycznie jakieś wzdęcia dziwne albo jelitka ustępują rosnącej macicy ;)

to przynajmniej wiesz dlaczego.....a ja nie biorę rozkurczowych....i wiem, ze to chyba gazy i tp....ale juz doczytałam, że mozna w ciazy...więc dziś sobie zapodam Espumisam...i może zelży...bo zaraz w nic nie wejdę...albo co gorsza odlecę....

reklama
witam wszystkich :)

Przed ciążą waga ok 53 kg przy wzroście 168, w 5 tc ważyłam już 51,5 teraz jestem prawie w 8tc i strach na wagę wstawać bo ciągle chudnę;/ a brzuszek mam hehe taki jak opisujecie , prawie przysłaniający klawiaturę;P mimo, ze chudnę nie mieszczę się w spodnie bo bioderka rosną.... jak myślicie mimo tak wczesnej ciąży warto kupić spodnie ciążowe, żeby się nie męczyć? co wy na to?

Do góry