reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Dziewczyny nie bylam u Was ze 2 dni ale spalam z powodu mdlosci.po pracy zasypialam zeby zapomniec o moim samopoczuciu... wiec moja waga 62 i nie zmienia sie przez 2 tygodnie.ale wiem,ze schudne bo niewiele jem :zawstydzona/y: a brzuszek jest wzdety

reklama
Witam! Ja startuje z 60 kg przy wzroscie 165 cm. Narazie jeszcze nic nie przybylo, ale dokuczaja mi gazy - jak wiekszosci z Was.

Wzrost 167 cm, waga 60 od samego początku,ale cycki stają się coraz fajniejsze :-) W dłuższych bluzkach i obcisłych leciutko się odznacza brzusio, ale tak minimalnie:-) Jedne spodnie odpadły już bo uciskały brzuch i mnie bolał :-)

Póki co dzielnie trzymam się 61kg czyli tyle ile było i mam nadzieję, że zbyt szybko się to nie zmieni ,bo mam 4kg nadmiaru od poprzedniej ciąży ;-) 163 cm wzrostu. W poprzedniej ciąży zaczynałam od 57 kg ,a skończyłam na 72 chyba , ale w ostatnim miesiącu chyba z 5kg mi przybyło (upały = puchnięcie nóg itp ) jak wyszłam ze szpitala ważyłam 63 :-D a rozstępy niestety są... brzuszek nie, ale piersi masakra :szok: i trochę pośladki i uda... :-(

no to i ja pokaże Wam domek mojego mieszkanca-zdjecie sprzed tygodnia:) strsznie szyko mni eteraz wybrzuszyło-w 1 ciazy taki brzuch mialam w 20tc:szok:

moja waga startowa 64 przy wzroscie 173 - obecnie 66kg. Zero rozstępów po 1 ciąży-zobaczymy czy teraz sie uda uniknąc ich:/

Załączniki

• 10tc'.jpg
    10tc'.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 118
dziewczyny ja bym nie zwalała tylko na gazy, zwłaszcza u tych które już rodziły, bo u zdecydowanej większości przy każdej kolejnej ciąży wywala szybciej. Wszystko już raz było rozciągnięte i teraz ten proces pójdzie szybciej, gazy jedno a to drugie.
Tu z wrześniówek Wam pokażę w 10tyg. moim zdaniem to nie jest tylko wzdęcie i mogą już wyłazić brzuszki
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-brzuszki-mamusie-i-bobaski-30272/index4.html
a najlepiej Kroptusi o ile pamiętam to jej brzuch z 8 tyg. no nikt mi nie powie, że tak ją wzdęło (na dole strony)
Obie te dziewczyny miały potem największe brzuszki :)

ps ja już chodzę w ciążowych bo tak mi najwygodniej jak się walam po podłodze z małym, ten pas jeszcze zawijam na biodra, ale komfort jest :tak: Tutaj jest raj ciążowy, bo już super spodnie w h&m za 5e można kupić

Ostatnia edycja:
fajnie, u nas odzież ciążowa jest mega droga (!) pamiętam jak w poprzedniej ciąży za dwie pary spodni zostawiłam w specjalistycznym sklepie 300 zł :/

też słyszałam że w drugiej ciąży szybciej brzusio widać.U mnie póki co to nie widać, a spodnie ciążowe na allegro zamawiałam i tragedii cenowej nie było jakoś 70 zł więc do przejścia

ja w poprzedniej najpierw kupiłam używane i jedne i drugie były niewymiarowe i niewygodne i potem też kupiłam jedne za 130 drugie za 140.
Tutaj też standard to 30e, ale jak są promocje to już konkret :tak:
paulusia a o której idziesz??

reklama
Do góry