reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Robaczek problem jest w tym że ja ciąże planowałam od 7 lat i w między czasie poroniłam 3 razy.Nigdy nie udało się zaciążyć w tym momencie kiedy chciałam i po prostu postanowiliśmy z mężem że co ma być to będzie i tak żyliśmy sobie na luzie bez żadnych zabezpieczeń i gotowi na wszystko. I mimo że spaliśmy ze sobą regularnie zaszłam w ciąze od ostatniego poronienia dopiero po 2latach. Prowadziłam normalne życie bez parcia na dziecko ale gotowa na jego przyjęcie.Czyli odchudzanie ,popalanie fajek i wszystkie rzeczy przed którymi broniłam się przed ciążą z Gabi. No i może to wyluzowanie jednak pomogło.Jedyną rzeczą która mi została i nie potrafiłam z tego zrezygnować to zapas testów ciążowych w apteczce.

reklama
ja schudłam na dukenie 18 kg. Dietke zakończyłam w grudniu ubiegłego roku i jak na razie według wagi gina nic nie przytyłam , ale wedlug mojej około 1 kg

zazdroszczę Wam tego Dukana że potrafiłyście wytrzymać, ja kompletnie nie umiałam, podjęłam jedną próbę którą zakończyłam ok 15 tego samego dnia bo byłam głodna a po jajecznicy bez soli mało nie zwymiotowałam, mimo że przeczytałam książkę to kompletnie nie wiedziałam jak się za to zabrać, ale chyba będę kiedyś próbować od nowa bo znam osoby które miały świetne wyniki na tej diecie

g_agnes ja mam chore nerki i stosowałam tą djetę pod kontrolą lekarza. Będe się kłucić z osobami które przeczytają coś i tego się trzymają. Ja stosowałam się ściśle do reguł w tej diecie i brak soli i duża ilość płynów wypłukuje nadmiar białka. Wtedy ta djeta jest bezpieczna a jeśli ktoś odpuszcza sobie picie to niech się potem nie dziwi że nerki mu wysiadły. Pierw trzeba coś porządnie poznać żeby krytykować. Ja po zakończeniu diety miałam lepsze wyniki niż przed ale jak mówię zachowując zasady tej djety.

A o to mój brzuszek. Trochę duży jak na pierwszą ciążę chyba? :)

DSC00865.jpg

Pacynka moj tez mniej wiecej taki o ile nie wiekszy a to tez moja pierwsza ciaza wiec nie martw sie ;-) Ja sie tam ciesze ze juz widac hehe i wiesz kazdy chce pomacac ten brzucho.
Ja mam juz na plusie 4kg wg wagi gina. Moja mama w ciazy przytyla dosc sporo i mysle ze ja tez tak moge skonczyc.
Podobnie jak u robaczek moj brzucho zaczyna powoli przeszkadzac w roznych rzeczach (jak np zakladanie skarpetek) i ostatnio zastanawialam sie jak ja sobie obetne pazurki u stop za kilka miesiecy ;) ?

g_agnes ja mam chore nerki i stosowałam tą djetę pod kontrolą lekarza. Będe się kłucić z osobami które przeczytają coś i tego się trzymają. Ja stosowałam się ściśle do reguł w tej diecie i brak soli i duża ilość płynów wypłukuje nadmiar białka. Wtedy ta djeta jest bezpieczna a jeśli ktoś odpuszcza sobie picie to niech się potem nie dziwi że nerki mu wysiadły. Pierw trzeba coś porządnie poznać żeby krytykować. Ja po zakończeniu diety miałam lepsze wyniki niż przed ale jak mówię zachowując zasady tej djety.
dokładnie tak jak piszesz. Sama robiłam sobie badania przed i po diecie i wszystko było ok, ale... nalezy stosować się ściśle do zaleceń i nie wprowadzać swoich własnych udziwnień. Znam osoby , które dni białkowe przedłużały , unikały warzyw itp. Faktycznie źle to się dla nich skończyło.
Ta cała nagonka to sprawka dietetyków , ktorzy stracili potencjanych pacjentów. Cóż wolny rynek..

Pacynka slicznosci:tak::tak:ka kuleczka:tak:

reklama
pacynka :) ślicznie
a co do diety to ja też na dukanie byłam i go polecam :) tylko tak jak koleżanki wyżej pisały trzeba go stosować z głową!!! :) przede wszystkim dużo dużo pić :) ja jeszcze do tego sporo ćwiczyłam efekt był super szkoda że był bo już go nie ma :p ale ... wszystko przede mną jak się kwiecień skończy

Do góry