reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

Ja to zawsze byłam pulchna także w ciąży pewnie 100 przebije. Teraz jak na razie schudłam 2,5 kg. Ja nie zauważam czy mi coś brzuszka widać ale inni uważają że już widać ostatnio jak byłam u lekarza to śmiała się pielęgniarka że bliźniaki będą patrząc na brzuch.

reklama
HEJ dziewczynki!

Kurde..nie jest źle:-) kupiłam sobie dzis w końcu tą baterię do wagi i pozytywne zaskoczenie:) tylko 2,5 kg do przodu

...w pierwszej ciąży juz na tym etapie miałam +5..także jest dobrze....ale gdzie tam do końca...największy przyrost wagi u mnie nastąpił w dwóch ostatnich miesiącach ciąży(głównie duza ilosć zatrzymanej w organizmie wody), dlatego trzeba diety pilnować i nie siedzieć całymi dniami przed kompem i tv ;-)hehe...a co tam, ide na spacer z Młodym, mam kopa energetycznego, to chyba świadczy o kończącym się pierwszym trymestrze..miłego dnia

Ja to zawsze byłam pulchna także w ciąży pewnie 100 przebije. Teraz jak na razie schudłam 2,5 kg. Ja nie zauważam czy mi coś brzuszka widać ale inni uważają że już widać ostatnio jak byłam u lekarza to śmiała się pielęgniarka że bliźniaki będą patrząc na brzuch.
błahaha nie jesteś sama ja tez na 100 się nie zatrzymam :p

wrzucam mój brzuszek z 12 tygodnia. Waga +5kg od wyjsciowej, chyba za szybko przybieram na wadze :dry:
wybaczcie jakość, cykane komórką w półcieniu...

oihnp5.jpg

Kota- nie jestes sama :-) ja jestem przy kosci i dosc szybko tyje mi to poszło juz ladnie do góry az sie boje co bedzie za 2-3 miesiace powiedz mi jaka twoja waga wyjsciowa byla?

Na zdjeciu nie widac tych 5kg:-)brzunio bardzo ladny

wyjściowo było 52 kg, teraz jest 57 i się boję, że to za szybko!!! muszę więcej spacerować, tylko jak się zmobilizować, kiedy po powrocie z pracy marzę tylko o śnie... eh...

Klariss1 - a powiedz ile schudłaś po ciazy?

jak zaszłam w ciażę ważyłam 58kg, w ciągu tych 9 miesięcy przybrałam 20kg, a po porodzie zeszło 14 kg, czyli w sumie tyle ile powinno sie prawidłowo w ciazy przytyć (10 - 15 kg) , pozostałe 6kg było "nadprogramowe" i zostało mi w boczkach i tyłku.

Te 6 kg zostało mi do teraz i znów waga będzie rosła, ale mam nadzieję, że wolniej, że uda mi sie tym razem przypilnować, żeby nie było tego więcej niż powinno ;) Wiem jakie grzeszki żywieniowe popelniałam i mam zamiar sie przed nimi ustrzec ;)

Także moim zdaniem taka bezpieczna granica to te dodatkowe 15 kg w ciąży, reszta to tylko sam tłuszczyk ...a niestety to później nie wyparuje tylko trzeba samemu zrzucić (chyba że się jest szczęściarą, która karmiąc cycem zrzuci dodatkowe kg) ;)

Jakby to było dobrze kończyć ciąże z wagą sprzed ciąży :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kota- ja tez po pracy nie mam siły chodzic jeszcze w te upały :-)mnie jeszcze podtrzymuje na duchu ta swiadomosc ze bede karmic cycem;-)choc to różnie bywa z pokarmem, no ale jednak trzeba uwazac na te kg-niestety.

Klariss1
- eee to nie ma u Ciebie tragedia 6 kg -nie jest zle:-)na pewno po 2 ciazy wrócisz do swojej poprzedniej wagi:tak:

Do góry