reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki :)

agulqa, uduszę Cię, jak będziesz walić post pod postem! :-D Co do miesiączek, przed porodem zdychałam, pierwszy dzień to była masakra :baffled: No i nieregularne... A po porodzie - zero bólu i z zegarkiem w ręku co 28 dni.
Co do pasa - nie miałam, a chciałam, ale szkoda mi było kasy :-p

jezyk, mnie spiralę proponowała ginka już po pierwszym porodzie, ale powiedziałam, że dzieci jeszcze planuję... U mnie laski chwalą, chociaż jedna ma właśnie córę w wieku Tosi, a ma spiralę... Druga ma problemy z okresem - raz jest, raz nie ma. No i koszt horrendalny jak dla mnie... Ale mam czas myśleć :-D

reklama
Nulini- u nas koszt to 500 zł z założeniem. Dla mnie też ogromna suma jak na jeden raz. Ale spirala na 5 lat więc na pewno niższy koszt tabletki na 5 lat.

jezyk, przy takim przeliczeniu oczywiście, ze wychodzi taniej, ale mimo wszystko łatwiej mi wydać raz w miesiącu 20zł, niż 700zł (koszt u mnie) na raz :-(

Nulini- u mnie z tabletkami jest taki problem, że ja jestem hmm roztrzepaniec no i zapominam o nich mimo nastawiania przypomnień i innych tego typu rzeczy.

Nulini tak wiem, udus mnie. Przepraszam ale na tablecie mi tak ladnie sie nie odswieza sie zagubilam. Obiecuje poprawe ;-) a i polaczyc sie nie da jak juz zostana napisane :-(
Ja miesiaczki regularne mialam, tylko ten bol straszny.

nulini zacznij juz zbierac na spirale ;-) a tak serio mnie ona nie przekonuje. Wole jednak tabsy.

Jezyk ja zawsze mam alarm na tel i raczej nie zdarzalo sie zapomniec. Czasem tylko jak jakas impreza typu sylwexter czy cos ;-) ale raczej dawalam rade. Zawsze mozna plasty przykleic :p ale o tym nie wkem nic totalnie :p

agulqa, wiem, że na tablecie i telefonie się nie da łączyć, dlatego właśnie apeluję, żeby albo się zastanowić, co się chce napisać, albo poczekać z dodaniem drugiego posta, aż ktoś inny już napisze :-D Ale spokojnie, nie dotyczy to tylko Ciebie :-D
Ja się chyba nad plastrami albo zastrzykami zastanowię, bo tabsy to też jednak obciążenie...
Oczywiście dla Ciebie to dobra opcja, bo Ty jeszcze planujesz gromadkę :-D

Odnośnie plastrów trzeba ciągle uważać żeby skubany się gdzieś nie odkleił nawet leciutko, bo już nie działa tak jak powinien. Moja koleżanka tak właśnie zaszła w ciążę, a ja dzięki temu mam super chrześnicę: D

Zastrzyku się boję, nie ukłucia, ale skutków ubocznych typu: bóle głowy, mdłości, złe samopoczucie. I o ile tabsy możesz odstawić, spiralę wyciągnąć itp to zastrzyku nie odwrocisz działa pół roku.

reklama
Nulini no planuje planuje i wierze ze wczesniej odstawione nie maja wiekszego wplywu na bobasa :-) z reszta moja mama przed Kuba brala i chlop jak sie patrzy :p

Do góry