reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki :)

Mi się fajnie rozeszły (podobają mi się większe tyłki wiec się cieszyłam :p) ale z miesiąc dwa po porodzie znowu wróciły do swojego stanu sprzed ciąży może trochę szerzej było ;-)

reklama
Indi wszystko po porodzie pomału się kurczy i schodzi mi nawet jakby bardziej się biodra scisnely :p kiedyś czytałam ze gwiazdy celebryci po porodzie bandazowaly się czy sciskaly biodra paskami żeby biodra szybciej się skleily z powrotem ;)

Wlasnie widzialam jakos ostatnio chyba nawet w ofercie jakiejs polskiej apteki w UK cos takiego jak pasy popoodowe. Czy to jest wlasnie w tym celu?

Chyba tak chociaż nie wiem czy te nie są bardziej na brzuch żeby szybciej go wcięło bo takich stricte na biodra chyba nie ma ale nie wiem, nievintwresowalam się tym w sumie bo po oli tak naprawdę po miesiącu juz prawie śladu po ciąży u mnie nie było nawet polog juz miałam skończony (trwał u mnie 2,5tyg)

Mnie poszło głównie w piersi, trochę w biodra, uda i brzuch. W sumie to jestem zadowolona że w miarę równomiernie bo potem łatwiej to zgubić.
Ja żeby mieć trochę zorganizowanego ruchu (nie licząc ganiania za Niną po dworze i codziennego krzątania się w domu i pracy) chodzę raz w tygodniu na fitness dla ciężarnych. Całkiem porządne są te zajęcia, za pierwszym razem miałam nawet zakwasy w nogach. Planuję też chodzić od września na aquaaerobik. No i do połowy 4 miesiąca jeździłam na rowerze, teraz już trochę za ciężko.

Susel ja miałam piękny plan ćwiczyć, biegać itd ale niestety mam zakaz nawet sprzątać wiec leżę i gnije

Agulqa_b jak się chce to się ładnie chudnie po ciąży wiadomo każdy organizm inaczej reaguje ale trochę samozaparcia zdrowe odżywianie i latanie wokół maluszka i będzie git :)

reklama
Agulqa_b nie będę cię bajerowac początki są bardzo trudne przynajmniej u mnie były ja miałam lekki baby blues i pomimo tego że jak tylko zobaczyłam Ole zakochałam się to ciężko mi było zawsze samodzielna, myslaca tylko o sobie moje dobro było na pierwszym miejscu, i nie musiałam się martwić o nic i o nikogo a tu nagle musisz życie tak naprawdę komuś podporządkować dla jednych nie ma kłopotu w przeprogramowaniu myślenia a innym ciężko z tą nową sytuacją. I mimo że Ola była złotym niemowlavzkiem to ciężko mi było nie tyle fizycznie co psychicznie ;) wiec nie ma co się nastawiać ze będzie łatwo bo tego nikt nie wie trzeba sobie zdawać sprawę z tego że świeżo upieczona matka to nie tylko różami usypane ma życie ale to wszystko czasem tego nie ma czasem nie jest uciążliwe a czasem musi poprostu minąć ;)

Mi było o tyle ciężko bo jsk ola miała niecałe 2tyg przeprowadziliśmy się z poznania do Zgorzelca gdzie nie miałam nikogo ani znajomych ani rodziny tylko teściów których tak naprawdę nie znałam i przez to byłam dodatkowo przytloczona i nieraz pół dnia przeplakalam ze zostałam z tym wszystkim sama

Do góry