reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki:)

reklama
dorotak thx za liste- czytelna jaknajbardziej;-)
dziewczyny wspaniałe brzuszki....ostatnie miesiace juz- ajajaj
ewa- paulinka wykapany tata:-)

Ojoj czas ucieka tak szybko!!!! nie moge uwierzyc ze to prawie juz. mala nie daje mi wprawdzie zyc- nie gra juz w pilke nozna ale za to trenuje zapasy czy cos. Wiecie.... ja to bym chciala miec porod taki jak ciaze.... w miare latwy. nie oczekuje wprawdzie cudow ale chociaz taki w MIARE latwy :)
Sluchajcie jak to jest w kraju ze znieczuleniem zewnatrzoponowym czy jak to sie nazywa( EPIDURAL) Moja siostra zakomunikowala mi niedawno ze mam byc wdzieczna Bogu ze rodze w stanach bo w moim rodzinnym Koszalinie nie ma opcji porodu ze znieczuleniem. zdziwilam sie.... przeciez to malo humanitarne. piszcie na co sie decydujecie i czy macie wybor. ja bohaterka nie jestem i juz zapowiedzialam mojej gin. ze biore znieczuenie.....

dokladnie nie wiem czy mozna sobie zazyczyc znieczulenie :dry: ale moze mozna zaplacic :confused: wiem ze sa takie cesarki platne na zyczenie przynajmniej we wrocku nie wiem jak gzieindziej
ja rodzic bede raczej bez znieczulenia raz juz przeszlam bez i teraz tez mysle ze dam rade :happy2:

Monika Ty tchorzu nie wyglupiaj sie blagam wtedy nie czujesz skurczy rodzisz nie swiadomi pozatym kiedys Megusek gdzies przyslala taka prezentacja o znieczuleniu a fuj ja jak nie bede musialal to napewno nie biore w szpitalu do ktorego sie wybieram znieczulenie jest na zadanie bez doplaty ale wiem ze w innych miejscach placi sie cos ok 100pln nie lam sie chociaz sprobuj bez znieczulenia jak bedzie ci jakos szlo to po co Ci to...a fuj :baffled:

No wlasnie Monika, chociaz sprobuj. Moze nie bedzie az tak zle. Bez znieczulenia masz wieksza kontrole wiesz kiedy masz przec i czujesz skurcze, i wg szefa poloznikow w Szpitalu w ktorym bede rodzic rzadziej wtedy sie nacina...pomysl tylko!:tak: :rofl2:

Hmmm albo ja sie juz zhamerykanizowalam albo nasluchalam. Tu nikt "na zywca" nie rodzi- bo niby boli i malo humanitarne. Epidural to standard ale pogadam z moja gin- niech ona mi doradza.
A wiecie...chyba juz kiedys pisalam jak to Hamerykanki sobie w 8 miesiacu cesarke na zyczenie kupuja? Wszystko wg. grafika no i nie przybierasz extra funciakow- nie wazne ze 8 miesiac niebezpieczny dla dzidzi i ze lepiej czekac az sama gotowa do wyjscia- grube dupy nie chca byc jeszcze grubsze wiec kombinuja. Ehhhh

Monika ale chyba jeszce taka zatwardziala amerykanka nie jestes sliczna blond slowianka powinna wyjsc teraz z ciebie i zrobic tak zeby dzidzia byla zdrowa i ty zadowolona a to ze cesarka to nie polecam nogami ruszyc nie mozesz jak shodzi znieczulenie nie mozesz sie podniesc a to trwa i czasem trwa nawet do 24h postraszyc cie jeszcze a znieczulenie to tez nic przyjemnego jak ci sie wkuwaja igla 1,0 w kanal kregowy i wprowadzja cewnik z lekiem ktory musi tam sobie troche pobyc przesz na rozkaz i tylko mozesz na ktg obserwowac kiedy masz skurcze tez chodzisz po tym pijana i chyab po znieczuleniu nie mozesz nakarmic dziecka przez 6h nie pamietam pogrzeb troche w necie wiecej sie uswiadomisz moze Ci przejdzie ale polecam polskie strony nie amerykanskie...hihihihi tak dla odmiany :wściekła/y: a co u was w stanach mowia na temat krwi pepowinowej?:confused:

Lucyann co do cesarki to nawet o niej nie mysle..... bleh co natura to natura. co do znieczulenia to hmmmm przemysle, popytam, poczytam.
co do banku krwi to totalna bzdura i czysty biznesik. w stanach grubo kosztuje ...a zr hamerykanie narod bardzo naiwny to i z klientela problemow nie ma. sla mi juz chyba z 10 oferte....szkoda zachodu i znaczkow- raz ze mnie na to nie stac, dwa ze uwazam za bzdurne

reklama
Do góry