reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZA WAGA :)

Ja od poczatku przytyłam 18 KG- wprawdzie to 18 utrzymuje sie juz od jakis 2 miesięcy, więc teraz wyglada na to, że mała rosnie a ja chudne:))) JUPIIIIIi, pewnie nie ma się z czego cieszyc, ale w 7 miesiacu marzylam, aby nie przekroczyć 20 kg i poki co się udaje:))) i tak ciężko mi jak lekarz podaje moja wage 73 kg....
Ale musze przyznac, że apetyt mniejszy i jakos juz tak mniej biegam za słodyczami....posiłki tez mniej kaloryczne, ale za to bardziej wartościowe w witaminiki, jakos tak wzięło mnie na owoce i warzywa i gotowane miesko, a do tego jest mi źle po czymkolwiek pieczonym itp.

reklama
Jestem w szoku. To w ogóle możliwe żeby tak mało przytyć?
Z Szymonem przytyłam 25kg. Myślałam, że w tej ciąży będzie inaczej - tak sobie obiecywałam. Na początku to do czwartego miesiąca waga mi nie ruszyła, a potem to już poszłoooooooooooo. Do tej pory przytyłam już 18 - trochę mniej ale zostało mi jeszcze parę tygodni. Mam nadzieję, że nie dobiję do tamtej wagi. Tak w ogóle to po porodzie chudłam około 1 - 1,5kg miesięcznie. Potem jak zaczęłam biegać to nawet miałam niższą wagę niż koiedy szłam do ślubu.

Ja w sumie też mało przytyłam... Było 9 kg od początku ciąży, ale przez ostatni miesiąc zostawiłam gdzieś 1 kg, więc jest 8 kg. Ten kilogram to chyba opuchlizna, która 2-3 tyg temu zniknęła i mam nadzieję, że już nie wróci. Miło widzieć własną kostkę :)

Ale schudnąć po ciąży chcę więcej - tak z 10-11 kg, więc wyzwanie tak czy inaczej jest :)

A wydaje mi się, że przyrost wago to bardzo indywidualna sprawa. Moja przyjaciółka jest w 3 miesiące młodszej ciąży, przytyła już 2 kg więcej, niż ja do teraz, a zupełnie tego po niej nie widać. Waga wadze nie równa i tyle...

Ja się cieszę bo mimo że przytyłam + 20 kg to znajomi jak mnie widzą mówią Kasiu a ty dalej taka drobniutka tylko brzuch masz duży - ja tam swoje wiem że poszło mi też w biodra, plecy mam takie "paskudnie okrąglutkie " no i oczywiście w biusta ale komplementy zawsze miło słyszeć tak więc czasami to że czujemy się jak wielorybki to sprawa naszej sugesti inni widzą nas inaczej " na szczęście" :laugh:

ja jeszcze nie wiem ile przytyję, ale w poprzedniej ciąży przytyłam 32 kilo. Najśmieszniejsze, ze tego nie było widać, brzuszek nie za duży, tyłek prawie w normie, a położna łapała się za głowę za każym ważeniem. Ale po porodzie schudłam 25 kilo w ciągu miesiąca. pozostałe 5 trzeba było niestety samemu jakoś zrzucić.

nie wiedziałam, gdzie tym wyczynem sie pochwalić...moze tak do wagi..:)(choć wątpie by spadła- bo idac wcinałam loda...kanapeczki warzywne.. :D i przez to łazenie czuję się jakas - spuchnieta - a nogi mam jak balony ................bo od g. 10 - 15 non stop na nogach! zrobiłam chyba z 10 km..(jak nie więcej :laugh: Padam..a to jeszcze na dzis nie koniec! zamierzam zaraz zrobić obiadek i jeszcze poodkurzać ::) a poźniej podjechać po stelaz pod wanienke (podjechać!!!!:) z mezem, bo inaczej juz nie dam rady :p

w poniedziałek sie ważyłam i byłam przerażona tym co zobaczyłam i jak pamiętac bo to juz pisałam wpadłam w histerie i stwierdziłam ze nie bede sie ważyc az do wizytu u lekarza ale dzisiaj postanowiłam ze sie zwarze i waga mi spadła o 2kg a nic nie robiłam zeby spadła wiec może to prawda ze w ostatnim miesiącu sie chudnie

dziewczyny przestancie panikowac z waga!!! Agusia - zwłaszcza ty!!-dzidzia musi rosnac!!!
ja przytylam ponad 20 kilo a dzis juz mam minus 11 - 4 dni po porodzie....i mysle ze te drugie tyle co zostalo tez strace ale teraz to malo wazne - najwazniejszy jest Karolek!!! Poza tym nie wyobrazam sobie jakbym nie miala zapasow bo na razie kazdy dzien po porodzie to dla mnie niezly maraton - a samo karmienie....czuje jak spalam kalorie :) poza tym opuchlizna tez jeszcze jest spora - nie zejdzie z dnia na dzien....same cycki to chyba tez po pare kilo kazdy waza - taki mam nawal ;D poza tym jeszcze macica nie obkurczona, krew...
w pasie mniej o jakies 20 cm i jeszcze drugie tyle do stanu sprzed ciazy, w bioderkach tez zostalo z 10 cm, ale przeciez dopiero co urodzilam i naprawde sie tym nie martwie
takze dziewczyny zastanowcie sie czy warto sie tym martwic....

Dziewczyny jak to jawest z wagą - moją - bo dzisiaj byłam na badaniach i okazało się, że ważę całe kilo mniej. czy to możliwe żebym schudła? Jak to jest - czy lekarz mówił wam coś na ten temat, bo ja idę dopiero po południu więc jeśli macie jakieś info na ten temat to będę wdzięczna.

reklama
Ekstasia w 9 miesiacu norma jest utrata wagi od 0.5-1.5kg , ja przytylam 1kg tylko dlatego ze nie cackalam sie wogole w tych ostatnich tygodniach i jadlam zwlaszcza ciasta i drozdzowki namietnie ;D Ale i tak waze tylko 61kg ;)

Do góry